Vil ikke passe på Jens

Jens Stoltenbergs 1. mai-tale i Stavanger kan bli uten oppsyn fra politiet.

Publisert Sist oppdatert

Politiet er skuffet over utviklingen i lønnskampen, og kan svare med å nekte landets statsminister oppass når han kommer til Stavanger for å tale 1. mai, skriver Stavanger Aftenblad.

Stoltenberg svarte ikke på politiets lønnsrop. Torsdag skal statsminister Jens Stoltenberg holde 1.mai- tale i Stavanger. Det er vanlig prosedyre at han under slike besøk har med et kobbel livvakter og egne sikkerhetsfolk. I tilegg vil det også være et behov for et ekstra sikkerhetsoppbud fra lokalt politi som følger statsoverhodets bevegelser.

- Det stemmer at jeg har hørt at tjenestemenn i Stavanger etter sigende vil velge å ha fri 1. mai, sier Arild Sandstø, leder i Politiets Fellesforbund i Rogaland til Stavanger Aftenblad.

Politimester i Rogaland politidistrikt Geir Gudmundsen sier til Aftenbladet at han på onsdag vil ta stilling til om han kommer til å bruke denne retten, dersom han blir stående uten nok folk under Stoltenbergs besøk.

Arild Sandstø er lei av at polititjenestemenn skal kunne bli beordret i øst og vest. Og han er overhodet ikke bekymret for hva vanlige folk vil si dersom statsministeren blir nødt til å skrinlegge sin planlagte 1. mai-tale i Stavanger sentrum på grunn av sikkerheten.

- Jeg mener vi har stor støtte i befolkningen for våre lønnskrav. Det kom klart frem gjennom en undersøkelse i forkant av årets lønnsoppgjør, sier han til Stavanger Aftenblad..

På spørsmål fra Stavanger Aftenblad om denne nekten et «takk for sist» for manglende svar på postkortkampanjen landets politi har sendt Statsministerens kontor, svarer Sandstøl følgende:

- Når rundt 500 tjenestemenn fra Rogaland har skrevet inn og beskrevet sin lønnsituasjon, bør man vel kunne forvente at han tar bryet med å svare, sier Sandstø.

http://www.tv2.no/nyhetene/innenriks/article1801711.ece

Powered by Labrador CMS