En østerriksk soldat holder vakt.

Politiet i Østerrike får hjelp til ambassadevakthold

Setter inn 110 soldater for å avlaste politiet.

Publisert Sist oppdatert

Fra i dag utplasseres 110 væpnede soldater fra det østerrikske forsvaret i Wien. De skal overta vaktholdet for 24 ambassader og bygg tilhørende internasjonale organisasjoner, melder flere østerriskske medier.

Årsaken er at det er behov for politikraft til andre politioppgaver enn vakthold, som å håndtere flyktningsituasjonen i Østerrike.

I likhet med politiet blir soldatene utstyrt med pistol og pepperspray. Noen steder er de også utstyrt med tyngre våpen.

Kan vare over lenger tid

Soldatene som nå skal avlaste politiet har fått opptrening i vakthold den siste tiden. De får samme myndighet som politiet, når det kommer til å kunne kaste bort uvedkommende fra steder der de holder vakthold.

150 soldater har vært gjennom opptreninga sammen med politiet, og nå skal også nye soldater gjennom kursing. Det tyder på at avvgivelsen av soldater til det som tradisjonelt er politioppgaver i den østerrikske hovedstaden er ment å vare over tid, skriver det østerrikske forsvaret.

I september i fjor bestemte regjeringa i Østerrike at opp mot 2200 soldater skulle kunne settes inn for å håndtere flyktningsituasjonen i landet, gjennom å assistere politiet når det kommer til å ivareta sikkerheten.

Powered by Labrador CMS