Svensk politi opplever tøffe dager. Nå trues det med masseoppsigelser.

Truer med masseoppsigelser hvis ikke lønna økes

En anonym svensk politikampanje sier de venter 5000 oppsigelser.

Publisert Sist oppdatert

«Det räcker nu!», er budskapet fra den anonyme kampanjen «Poliskampanj» i Sverige. Kampanjen er lei av lav politilønn og en svensk poiltietat med dårlig økonomi. I forbindelse med busjettet for politiet våren 2017, krever kampanjen derfor at politiet umiddelbart må få en kraftig økning i budsjettet.

Politiet må få 1,2 milliarder kroner i året ekstra og det må øremerkes midler til en lønnsøkning på hele 5000 kroner i snitt i måneden for alle politifolk, krever kampanjen. Hvis ikke blir det masseoppsigelser.

Ifølge nettsiden til kampanjen venter de at hele 5000 avskjedssøknader sendes inn til kampanjen. Oppfylles ikke kravene når budsjettet kommer, vil de sende alle oppsigelsene til rikspolitisjef Dan Eliasson.

Kilder Politiforum har snakket med, tror imidlertid det er svært usannsynlig at kampanjen klarer å samle 5000 oppsigelser. Hvor anslaget er hentet fra, er det ingen som vet.

LES OGSÅ: Derfor er svensk politi i krise

Fagforeningen stiller seg ikke bak

Aksjonen avsluttes ved utløpet av april. På nettsidene skriver kampanjen følgende:

– Ingen av oss som arrangerar denna kampanj vill säga upp oss från polisen men vi är beredda att gå så långt och använda denna massuppsägning som en sista utväg för att få politikerna att lyssna på oss.

Den svenske fagforeningen Polisförbundet står ikke bak kampanjen, som ifølge Polistidningen bryter den svenske medbestemmelsesloven. Loven krever faktisk også at fagforeninga motvirker aktiviteter som bryter med loven.

– Vi må derfor markere at vi ikke står bak dette initiativet og vi er dessuten pliktige til å oppfordre om at initiativet opphører, sier forhandlingssjefen i Polisförbundet Niklas Simson til Polistidningen.

LES MER FRA SVERIGE:

Powered by Labrador CMS