To politimenn skutt og drept

En bevæpnet mann drepte søndag to politimenn i Virgina, USA. Gjerningsmannen ble selv skutt og drept, opplyser State Police.

Publisert Sist oppdatert

Skytingen skjedde i Devil's Branch-samfunnet i sørvest i Virginia søndag ettermiddag, opplyser Sharon Thornsbury, talskvinne for Buchanan County Sheriffs Office, til CNN.

En bevæpnet mann gjemte seg i et skogholt og skjøt mot politifolk som kom til stedet etter melding om et pågående tyveri, ifølge Virginia State Police-talsmann Steve Lowe.

De to politifolkene ble drept på stedet. To andre som kom til og skulle sperre av området, ble også skutt, ifølge politiet. Man var da ikke klar over at mannen var bevæpnet med rifle. En av politimennene ble fløyet til Bristol Regional Medical Center i Bristol, Tennessee med livstruende skader, mens den andre ble ført til et lokalsykehus. Tilstanden er alvorlig.

Den mistenkte ble skutt og drept av politiet senere samme kveld, ifølge delstatspolitiet.

Politiet i Buchanan County har ikke mistet en ansatt siden 1975, ifølge The Officer Down Memorial Page Inc, et nettsted som ærer politifolk som er drept i tjeneste.

2011 har startet svært alvorlig for amerikansk politi. 16 tjenestemenn (innenfor Law Enforcement – tollvesen, marshall, sheriff, grensevakt og politi) er blitt drept ved skyting så langt i år.