Flere politifolk skytes i USA

Antall tjenestemenn som skytes og drepes i USA, har hatt en skremmende økning hittil i år.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble en 24 år gammel tjenestemann fra US Marshals skutt og drept i West Virginia, og to andre skadd, etter at en etterlyst narkotikakriminell startet å skyte med hagle fra sitt hjem da han skulle pågripes.

I følge National Law Enforcement er 14 offiserer fra politi, marshaltjenesten og tollvesenet drept ved skyting så langt i år, en økning på 44 prosent i forhold til samme tid i fjor.

- Det er skremmende tider, når vi ser at 14 tjenestemenn er drept i løpet av en drøy måned, sier Craig W. Floyd, direktør i National Law Enforcement Officers.

Politiet sier at de fleste angrepene blir begått av voldelige gjengangerkriminelle.

- Dessverre er dette en videreføring av en trend som startet i fjor, sier Floyd.

I 2010 ble 162 offiserer fra disse enhetene drept i USA, hvorav 61 ble skutt. Dette var en økning på 24 prosent i forhold til året før.

Tidligere denne uka ble en amerikansk tjenestemann fra ICE (U.S. Immigration and Customs Enforcement) skutt og drept i Mexico.

I januar ble 10 politimenn skutt og skadet bare i løpet av ett døgn i USA, fire av dem under et angrep på en politistasjon i Detroit.

Av de tre fra US Marshal som ble skutt onsdag i West Virginia, klarte de to andre seg uten alvorlige skader. En 24-åring som hadde jobbet i tjenesten i ett år, døde av hagleskuddet han ble påført.

Ny skoleskyting

Trenden med skoleskyting ser også ut til å fortsette i landet - tidligere denne uken ble to voksne skadet i en skyteepisode på en skole i Nebraska, melder ABC News.