TRYKK: Hverken politimesteren eller Politidirektoratet har tidligere sett nødvendigheten av å ta hensyn til 800.000 gjestedøgn og hva det medfører av politiarbeid. I høysesongen er alle kommunens 28.000 kommersielle senger fylt opp. I tillegg kommer et større antall tilreisende til for å fylle opp 6.200 hytter.

Uten økt politibemanning i 19 år: Nå blir Trysil-politiet hørt

Kommunen har Norges største skisted med et stadig økende antall turister. Men bemanningen ved lensmannskontoret har stått på stedet hvil siden 1999.

Trysil lensmannskontor har hatt en svært presset bemanningssituasjon, slik Politiforum fortalte i fjor. For mens bygdas innbyggere øker fra rundt 6.900 til nærmere 50.000 i vinterhalvåret, har politibemanningen stått på stedet hvil siden 1999.

Betjentene forteller at de er sliten og fortviler over å ikke bli hørt.

− Jeg må si jeg begynner å bli lei av å oppringt på fritiden lørdag og søndag morgen for å stille opp til å ta avhør av voldtektsforbrytere, voldsmenn og fornærmede, mens jeg egentlig skulle forsøke å sove ut. Alle private planer kastes til side, fortalte en ansatt til Politiforum.

Men nå etter 19 år blir det endring.

Lensmannskontoret er tildelt to nye stillinger av Innlandet politidistrikt.

– Jeg er glad for å bli hørt. I mange år nå har vi vært svært sårbare, så dette er til stor hjelp for oss, sier lensmann Sondre Kristian Grønstad til Politiforum.

De to nye stillingene er faste, og for kort tid siden ble to kvinner ansatt.

– Ekstra gledelig er det at våre to nye ansatte gikk ut fra Politihøgskolen våren 2017.

FORNØYD: Lensmann Sondre Kristian Grønstad er svært glad med å bli hørt. Lensmannskontoret har politiansvar for Trysil og Engerdal kommune med til sammen 7.800 innbyggere. Nå får Grønstad to nye ansatte.

Stor kabal for å få polititjenesten til å gå i hop

Dermed har nå lensmannskontoret i Trysil totalt 11 ansatte, men for å sikre tryggheten særlig nå i vinterhalvåret fortsetter de med vaktsamarbeidet med Elverum politistasjon. 

Grønstad sier han gjerne skulle hatt enda flere ansatte for å være helt på topp på beredskap.

– Dette har vært en lang prosess og samtidig blir det stadig flere og flere turister. Det krever naturligvis økt beredskap og tilstedeværelse. Det er en stor kabal for å få polititjenesten til å gå i hop, så det er godt at vi nå går fra å være sårbare til å komme mer styrket ut på bemanning og sikkerhet for befolkningen, sier Grønstad.

Powered by Labrador CMS