Killengreen vil bli departementsråd igjen

Politidirektør Ingelin Killengreen har søkt ny jobb som departementsråd i Fornyings- administrasjon- og kirkedepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Stillingen ble lyst ut 21. desember i fjor med søknadsfrist 27. januar. Søkerlisten ble presentert i dag.

Killengreen har sittet som politidirektør siden 2000. Hennes nye åremålstid går ut først neste år. Loven ble endret slik at hun kunne sitte i to perioder.

- Dette er en spennende stilling, og det er årsaken til at jeg har søkt. Siden saken ikke er endelig avklart, er det ikke riktig av meg å kommentere noe mer nå, det vil jeg eventuelt komme tilbake til, sier Killengreen til VG Nett.

Killengreen har tidligere vært ekspedisjonssjef i politiavdelingen og departementsråd i Justis- og politidepartmentet. Hun var også politimester i Oslo i seks år før hun overtok som politidirektør i 2000.

Killengreen gikk rett inn i det nyopprettede direktoratet og jobben med å endre politistrukturen fra 54 politidistrikt til 27 (Politireform 2000).

Direktoratet har igjen en stor omstrukturering på gang - ved å lansere Resultatreformen. I den er det foreslått endringer som gjør at antall politidistrikt kan ende på 15, dersom det mest drastiske forslaget blir vedtatt. Reformforslagene ender i år opp som Stortingsmelding.

FAD har ansvar for fornyingsarbeidet i offentlig sektor, forvaltningspolitikk, konkurransepolitikk, IKT-politikk, kirkesaker, statlig arbeidsgiverpolitikk og spørsmål knyttet til samer og nasjonale minoriteter

I tillegg til at Killengreen står på søkerlisten til departementsrådstillingen i FAD, har syv andre søkt toppstillingen i departementet.

Powered by Labrador CMS