Killengreen slutter

Politidirektør Ingelin Killengreen fikk jobben som ny departementsråd i FAD, og slutter dermed som politidirektør.

Publisert Sist oppdatert

Killengreen overtar etter Karin Moe Røisland, som går av med pensjon

– Da stillingen som departementsråd ble utlyst fikk jeg rett og slett lyst til å søke. Jeg hadde begynt å tenke på fremtiden, uansett er jeg jo inne i sluttfasen av min periode som politidirektør. Nå fratrer jeg litt før tiden, og jeg har en god følelse på tidspunktet og det valget jeg har tatt, sier politidirektør Ingelin Killengreen til VG Nett.

Når hun tiltrer jobben, er ennå ikke avklart.

–Jeg har søkt og fått en svært spennende stilling. Jeg setter stor pris på det, og gleder meg til å ta fatt. Det er en topplederstilling som er utfordrende og med mange nye problemstillinger. Jeg håper og tror likevel at jeg har mye relevant erfaring som kan komme til nytte i min nye jobb og på nye saksområder. Etter mange år i justissektoren blir dette en ny og spennende hverdag, sier Killengreen til avisen

–Veldig glad

– Jeg er veldig glad for at vi får en ny departementsråd som har bred og solid ledererfaring. Som direktør for Politidirektoratet gjennom 10 år og politimester i Oslo fem år før det har hun vært en markant, synlig og tydelig leder. Før den tid har Killengreen i over ti år hatt ulike lederjobber i Justisdepartementet, blant annet som departementsråd. Killengreen kjenner den statlige forvaltningen godt, noe som er viktig i den jobben som hun nå skal inn i, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud på Regjeringens hjemmeside.

Stillingen ble lyst ut 21. desember i fjor med søknadsfrist 27. januar. Søkerlisten ble presentert så sent som mandag denne uken.

Politidirektør i 11 år

Killengreen har sittet som politidirektør siden 2000. Hennes nye åremålstid går ut først neste år. Loven ble endret slik at hun kunne sitte i to perioder.

Killengreen har tidligere vært ekspedisjonssjef i politiavdelingen og departementsråd i Justis- og politidepartmentet. Hun var også politimester i Oslo i seks år før hun overtok som politidirektør i 2000.

Killengreen gikk rett inn i det nyopprettede direktoratet og jobben med å endre politistrukturen fra 54 politidistrikt til 27 (Politireform 2000).

– Hun er en usedvanlig sterk søker, og jeg regner med at hun går av som politidirektør i løpet av kort tid. Det ligger i kortene at hun kommer til å gå av når hun søker en slik jobb. Da vil vi miste en markant og dyktig politidirektør, sa PF-leder Arne Johannessen til VG da søknaden ble kjent.

Forbundslederen er ikke overrasket over at Killengreen nå søker seg bort.

– Ikke når man ser den detaljstyringen som har vært av Politidirektoratet. Det er en vanskelig lederjobb, det er ikke mye handlingsrom igjen, sier han.

Powered by Labrador CMS