Resultatreformen forsinkes til 2014

Politidirektør Ingelin Killengreen tviler på at Resultatreformen blir iverksatt før 2014.

Publisert Sist oppdatert

Reformen er allerede forsinket med ett år, etter at den i utgangspunktet skulle gjennomføres i perioden 2010 til 2013. Nå kan den ligge ytterligere tre år fram i tid.

– Resultatreformen tror jeg kommer til å ta lang tid, sa den avtroppende politidirektøren til en forsamling lydhøre politiledere på samling på Politihøgskolen.

En av grunnene er at det er blitt besluttet at det skal lages en stortingsmelding om Resultatreformen. Stortingsmeldingen forventes først å være ferdig våren 2012, sannsynligvis ikke før nærmere sommeren.

– 2013 for tidlig

I det som var ett av Killengreens siste foredrag som politidirektør, fikk over 100 deltakere fra lederutdanningen LOU 2 høre henne si at Resultatreformen neppe blir implementert innenfor det opprinnelige tidsskjemaet.

– Stortinget får antagelig ikke tid til å behandle meldingen våren 2012, og om høsten behandler stort sett ikke Stortinget meldinger. Kanskje får de det til i slutten av november eller begynnelsen av desember 2012, sa Killengreen.

– Hvis resultatet blir omfattende endringer, kan iverksettelse allerede i 2013 bli for tidlig, fortsatte hun.

Høringsuttalelser

Hvor forsinket den omstridte Resultatreformen blir, avhenger også av innholdet i stortingsmeldingen. Dersom dokumentet blir tannløst og lite konkret, er det ikke utenkelig med ytterligere forsinkelser.

Både hos PF sentralt og ute i politidistriktene, har ankepunktene mot reformen blant annet vært manglende åpenhet og inkludering og kort høringsfrist.

Dokumentet ble sendt ut fra Politidirektoratet noen uker før juleferien i fjor, med høringsfrist 22. januar.

Også behandlingen av høringsuttalelsene må tas med i betraktning i forhold til tidsskjemaet for reformen.

– Vi har hatt en høringsrunde nå, og uttalelsene skal POD nå gjennomgå, og deretter oversende departementet, forklarte Killengreen.

Powered by Labrador CMS