Velkommen til 360 nye politi

I midten av juni slapp Politihøgskolen ut 360 nye politibetjenter.

Publisert Sist oppdatert

- Vi trenger hver og en av dere, sa politidirektør Ingelin Killengreen i sin hilsningstale til studentene i Bodø.

- Dere skal være sikkerheten i samfunnet, både som 1. linje og siste skanse. Dere skal være de som kommer aller først når noen trenger dere, og de siste til å dra når det er behov for det, sa politidirektøren.

Hun fortalte de nye politibetjentene at de nettopp var ferdig med verdens beste politiutdanning, og at Politihøgskolen er en av de vanskeligste skolene å komme inn på.

- Hold på humøret når de alvorlige arbeidsdagene tar fatt i dere, var ett av hennes råd.

Best i test

På vegne av Norges politiidrettslag delte Stein Myhrvold ut bestemannsstipend til beste kvinne og mann i idrettsfagene.

I Bodø ble stipendet på kr. 2500,- overrakt:

Ida Sandberg Skarstein 25 år

- Jeg er stolt over å ha fått stipendet som beste kvinne her i Bodø, og hadde som mål å få en godt resultat. Nå er jeg stolt, sa hun til Politiforum rett etter utdelingen. Hun har en variert bakgrunn som håndballspiller, danset ballett i formene klassisk, moderne og jazz og friidrett. Frøkenfaktoren reduserte hun med kampsporten Kramaga. Første politijobb som ordentlig politi blir hos Kåre Stølen på Grønland politistasjon i Oslo.

- Jeg lover å fortsatt holde seg i form, sier hun og antyder at stipendet muligens skal brukes til en supercool løpetights.

Hun fikk resultatene:

 • 3000 meter 12.36
 • 57,5 kg benkpress
 • Heving i bom 32 repetisjoner

Harald Hole Sagbakken 25 år.

- Det var moro å vinne, sier Harald Hole Sagbakken med stipendet i hånden. Larvikgutten har bakgrunn som elitemilitær, og bedyrer dyrt og hellig at han ikke har vært aktiv idrettsutøver.

- Jeg lover å bruke stipendpengene på noe fornuftig treningsutstyr, sier han med et smil. Men politiet må ennå en tid vente på at han skal bruke kjappe bein til å løpe etter kriminell­e. Første jobb etter eksamen blir som marine­jeger i Kystjegerkommandoen. Når Politiforum spår at han om noen år er å se på opptaket til Beredskapstroppen får vi bare et smil tilbake.

Han fikk resultatene:

 • 3000 meter 11.04
 • Benkpress 110 kg
 • Heving i bom 25 repetisjoner

Fornøyde adgangs­elever i Oslo

Kristin Hole Soldal og Bernt Aamodt ble kåret til beste idrettselever ved Politihøgskolen i år. Beste teoretiske elev ble Emil Jenssen. Alle gikk på Politihøgskolen i Oslo.

Blant de kvinnelige studentene i Oslo var det Kristin Hole Soldal som oppnådde de beste resultatene.

 • 3000 meter: 11.59
 • Benkpress: 75 kilo
 • heving i bom: 24 repetisjoner

I herreklassen fikk Bernt Aamodt til topps.

 • 3000 meter: 10.10
 • Benkpress: 110 kilo
 • heving i bom: 17 repetisjoner

- Det ligger mye målrettet trening bak disse resultatene. Jeg har alltid vært aktiv, spilt mye håndball tidligere og synes det er gøy å trene. Etter sommerjobb i Arendal skal jeg reise jorda rundt i seks måneder. Etter det skal jeg tilbake til politiet for å jobbe, sier Kristin Hole Soldal.

- Kona blir nok fornøyd nå som jeg får 2500 kroner for å kjøpe nytt treningsutstyr for. Det gamle er ganske utslitt etter disse tre årene på skolen, sier Bernt Aamodt.

I kategorien beste elev totalt gikk Emil Jenssen helt til topps. Han ble belønnet med et stipend på 15.000 kroner som skal brukes til reise og eventuelt opphold til utdanning for å bidra til og fremme hans faglige utvikling.

Powered by Labrador CMS