Vil endre loven for å beholde Killengreen

Justisministeren vil gå uvanlige veier for å beholde politidirektøren.

Publisert Sist oppdatert

Som Politiforum har skrevet ved flere anledninger er politidirektør Ingelin Killengreen ansatt på åremål, og perioden hennes er snart over. Justisminister Knut Storberget (Ap) vil altså gjøre om loven for å få beholde henne.

Ifølge NRK er han så fornøyd med Killengren at han nå går uvanlige veier og fremmer et lovforslag for at hun skal kunne fortsette i jobben.

Det er forventet at saken blir lagt frem for statsråd klokka 11 i dag.

Tidligere har Killengreen uttalt til NTB at hun ønsker en utlysning med en åpen konkurranse og støtte fra politiet for at hun selv skal fortsette som politidirektør.

Leder i Politiembetsmennenes Landsforening, Curt A. Lier mener forslaget fra Storberget hindrer andre i å søke på stillingen.

Ifølge NRK sier Lier at han mener det sikkert er flere som kunne tenkt seg å søke på jobben når åremålstida nå går ut.

Opposisjonen på Stortinget er heller ikke direkte imponert over det Storberget nå legger opp til. Tidligere justisminister Odd Einar Dørum synes Killengren har gjort en veldig god jobb, men mener likevel at Storbergets forslag er feil.

- Ordningen med åremål på seks år, og mulighet for utvidelse med tre år ekstra, fungerer godt. Da kan du stå på for fullt i den perioden du sitter. Vi kan ikke ta hensyn til en enkeltperson når vi skal bestemme hvor lange åremålene skal være, sier Dørum som ikke vil forlenge Killengreens periode, til NRK.

Elisabeth Aspaker i Høyre mener at det er bra at toppsjefen for det norske politiet skiftes ut med jevne mellomrom, og synes ikke noe om at Storberget nå skal endre loven.

- Ni år er lenge nok, og vi må tillate oss å skifte politidirektør såpass ofte, sier hun til NRK.

Powered by Labrador CMS