Karin Aslaksen er HR-direktør i politiet, men er ikke ønsket på IDF-møter av en av fagforeningene.
Karin Aslaksen er HR-direktør i politiet, men er ikke ønsket på IDF-møter av en av fagforeningene.

Vil kaste HR-direktøren ut av møter med fagforeningene

En av fagforeningene i politiet er misfornøyde med Aslaksen.

Publisert

I såkalte IDF-møter treffes arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjoner med jevne mellomrom for å informere om, drøfte og forhandle saker seg imellom. På øverste nivå i etaten, i sentralt IDF, møter fagforeningene blant annet HR-direktør i Politidirektoratet, Karin Aslaksen, på disse møtene.

Nå vil en av fagforeningene, Norsk Tjenestemannslag (NTL), kaste Karin Aslaksen ut av sentralt IDF og erstatte henne med en annen, skriver FriFagbevegelse.no. Årsaken er at NTL mener Aslaksen flere ganger har brutt reglene som sikrer fagforeningene medbestemmelse.

Så dårlig forhold har NTL fått til Aslaksen, at de i et brev til Politidirektoratet om hun erstattes med en annen person.

Leder av NTL Politiet, Carl Marius Michelsen, sier til FriFagbevegelse at flyttingen av arbeidsoppgaver fra lønn- og regnskapsenteret i Kristiansund, uten å informere ansattrepresentanter, har vært tungen på vektskåla. Flere arbeidsplasser for sivile i politiet, som NTL organiserer flere av, ble vedtatt flyttet til Kristiansund. Men etterhvert som tiden gikk, ble det klart at mange arbeidsoppgaver ble flyttet videre fra politiets lønn- og regnskapsenter til andre steder.

– Her fikk det så alvorlige konsekvenser, og arbeidsgiver må ha kjent til situasjonen i lang tid uten at de varslet oss. Mye av informasjonen nådde oss i stedet via media, sier Michelsen til nettstedet.

KOMMENTAR OM LØNN- OG REGNSKAPSENTERET: Korttenkte politikere koster skattebetalerne millioner og etterlater ansatte i uvisshet.

Ifølge avtaleverket skal informasjon om ansattes jobbhverdag gis fra ledelsen til de ansatte så raskt som mulig. NTL mener det flere ganger har tatt for lang tid å få vite om viktige beslutninger.

Politiets Fellesforbund skal torsdag avgjøre om de støtter NTL sitt krav om å skifte ut Karin Aslaksen. Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier de skal svare opp brevet fra NTL.

– Vi tar brevet fra NTL på alvor og skal gi NTL et samlet og utfyllende svar, og ta initiativ til et møte for å diskutere videre oppfølging nærmere, sier han til FriFagbevegelse.

 

Powered by Labrador CMS