Ført bak lyset av justisministeren

Føler seg lurt av Storberget.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen vil nå fastsette politiets unntak fra hviletidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven ved forskrift, uten forhandlinger. Leder av Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, og Unio-leder Anders Folkestad føler seg lurt av justisministeren.

Det melder pf.no

- Justisministeren har seilt under falskt flagg i lang tid. I en serie møter og telefonsamtaler har vi jobbet for en løsning, men så viser det seg at jeg har vært utsatt for en velregissert lekedialog, sier Johannessen til Aftenposten.

Han får full støtte av Anders Folkestad. Han ser regjeringens handlemåte som et prinsipielt brudd på en politisk enighet om dialog som norsk forhandlingsmodell.

Unntaksbestemmelser i arbeidsmiljøloven skulle evalueres innen siste årsskifte for så å bli avgjort i forhandlinger, men på mandag ga Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen kontrabeskjed. Andersen påpeker overfor Aftenposten at det er behov for å sikre at Norge ikke står uten et velfungerende politi- og lensmannsvesen til sommeren, når særavtalen om hviletidsbestemmelser løper ut 1. juli.

Arne Johannessen har fått svært kraftfulle reaksjoner fra medlemmene.

- Vi har unntak på unntak fra arbeidsmiljøloven, som vi forventet å få kompensasjon for. Våre medlemmer er fritt vilt hos arbeidsgiver, sier han til Aftenposten.