Brudd i lønnsforhandlingene

Unio stat valgte mandag kveld å bryte lønnsforhandlingene med staten. – Umulig å komme til enighet, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind.

Publisert Sist oppdatert

Unio Stat valgte i kveld å bryte lønnsforhandlingene med staten, og oppgjøret går nå til mekling, skriver de i en pressemelding.

Politiets Fellesforbund (PF) er organisert under Unio Stat, sammen med blant annet Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund og Forskerforbundet.

– Vi var svært innstilt på å komme til enighet i år, men det ble dessverre umulig når staten ikke en gang ville diskutere økonomien, sier forhandlingsleder Guro Elisabeth Lind i pressemeldingen.

Ingen annen mulighet

I en uttalelse på PF.no uttrykker PF-leder Sigve Bolstad forståelse for at Norge er i en ekstraordinær situasjon, men viser til at det er mange som har gjort en ekstraordinær innsats i denne tiden.

– Når kravet vårt om at statens ansatte må få etterregulert lønnen sin dersom det viser seg at andre i privat sektor får en bedre lønnsutvikling enn forventet, også blir avvist, - så vi dessverre ingen annen mulighet enn å be riksmekleren om hjelp til å komme til enighet med staten, sier Bolstad til PF.no.

– I dette oppgjøret burde man utvise den samme fleksibiliteten i en ekstraordinær situasjon som de ansatte har vist siden 12. mars. Nå vil vi jobbe videre, sammen med resten av Unio stat, for å være godt forberedt til å møte Riksmekleren 12.-14. oktober, fortsetter han.

Krevde reallønnsvekst

Den opprinnelige forhandlingsfristen var natt til onsdag denne uka, og kravet fra Unio stat var reallønnsvekst for medlemmene, og et ønske om sentrale, prosentvise tillegg.

Så langt kom partene aldri, ifølge Unio stat.

– Staten var urokkelige, og var ikke villige til å gå inn i reelle forhandlinger. Vi har vært svært tydelige på at det hadde vært særlig velkomment med en forhandlingsløsning i år, men det ble dessverre umulig. Man finner ikke en forhandlingsløsning uten først å ha reelle forhandlinger, sier Lind i pressemeldingen.

– Det er svært krevende å forhandle med en motpart som viser så liten vilje til å finne løsninger, fortsetter hun.

Powered by Labrador CMS