Noen glimt av Oslo-politiets voldsomme vinter og vår

Twitter dokumenterer en tøff vår.

Publisert

Oslo-politiet har hatt en tøff vår. Det har vært flere skyteepisoder og hendelser der både natteravner og politipatruljer har blitt angrepet av gjenger.

I går kulminerte det i at politiet anbefalte natteravnene om å ikke patruljere gatene på Vestli i Oslo. Politiet lovet videre å sette inn flere mannskaper i områdene øyeblikkelig, og justisminister Tor Mikkel Wara viste til at 30 politifolk snart vil være på plass i områdene

Samtidig går byrådslederen i Oslo, Raymind Johansen (Ap), ut og advarer mot å svartmale situasjonen. Han sier til VG at han er lei av de som hauser opp et bilde av Oslo ved indirekte å si at politiet ikke gjør jobben sin, og mener bruk av uttrykk som «svenske tilstander» er både upresist og fordummende.

– 97 prosent av ungdomen der har aldri vært i politiets søkelys. Av de resterende tre prosentene er to tredjedeler éngangskriminelle. Den siste tredjedelen er såkalte gjengangere. Det er for disse vi trenger å få satt inn ressursene, sier Johansen til VG.

LES OGSÅ: 

Beskrivende twitter-feed

På twitter-feeden til Oslo politidistrikts operasjonssentral har man i løpet av våren kunnet lese rapporter om flere tøffe hendelser. Her er noen av dem samlet:

Powered by Labrador CMS