Svenske politifolk får erstatning.

Politifolk får erstatning etter at de stoppet skoledrapsmann

To svenske politifolk får voldsoffererstatning.

Publisert

Politifolkene som stoppet skoledrapsmannen i Trollhättan i 2015, får 100.000 kroner i erstatning. Det har den svenske Brottsoffermyndigheten bestemt, skriver svenske Polistidningen.

For snart to år siden gikk en maskert 21-åring til angrep på barn og lærere med sverd, ved en barne- og ungdomsskole i byen. Han tolk livet av en 15-åring og en 20 år gammel hjelpelærer, og senere døde enda en lærer av skader fra angrepet. Flere andre ble skadet.

Ute på patrulje fikk to politifolk fikk melding om at flere var skadet på skolen. Da de kom til skolen fant de gjerningsmannen og ropte til ham at han skulle slippe våpenet. Men i stedet snudde han seg og gikk raskt mot politifolkene, som svarte med å skyte ham i brystet da han nærmet seg.

Brottsoffermyndigheten bestemte først at politiet ikke hadde krav på erstatning, fordi mannen ønsket å bli skutt. Derfor anså de det ikke som om 21-åringen faktisk hadde tenkt å drepe politiet, men kun at han truet dem. Det gir ikke rett på erstatning.

Etter å ha klaget på beslutningen, ved hjelp av fagforeningen, har nå politifolkene fått Brottsmyndigheten til å snu. Nå anser myndighetene angrepet som et drapsforsøk også mot politifolkene, som får erstatning.

Gjerningsmannen døde av skuddene fra politiet. Det var 22. oktober 2015 at han gikk til målrettet angrep mot mørkhudede elever og lærere på skolen.

Powered by Labrador CMS