PÅ VEI: Dette er et av helikoptrene som nå er på vei til Norge.
PÅ VEI: Dette er et av helikoptrene som nå er på vei til Norge.

Politihelikoptrene er på vei til Norge

De nye politihelikoptrene kan lande på autopilot, og frakte personer fra Beredskapstroppen med utsyr, over store avstander.

Publisert

To av politiets tre splitter nye helikoptre er nå på vei til Norge. Helikoptrene har fløyet fra fabrikken i Italia, og vil ha flere stopp på veien. 

Politiets helikoptertjeneste opplyser til Politiforum at helikoptrene nå har en stopp i Belgia, før de flyr videre. Hvilken dag de vil ankomme Norge, kommer an på værforholdene. 

Politidirektoratet opplyser at helikoptrene vil bli vist fram i neste uke. 

Se flere bilder nederst i artikkelen!

Kraftig oppgradering

De nye helikoptrene er av typen AW169, og er produsert av det italienske selskapet Leonardo. 

Politiforum har tidligere skrevet at de nye helikoptrene blir en kraftig oppgradering for politiet når de lander på norsk jord. De er også toppmoderne.

Kameraene på helikoptrene skal være oppgraderet slik at de får bedre brennvidde og oppløsning enn i tidligere. Man skal dermed kunne zoome enda nærmere, og få enda klarere bilder. Kartverket i helikoptrene skal også være oppdatet, helikoptrene vil få fullverdig politiradio og sending av bilder til bakken blir enda enklere, med større muligheter til sending via mobildata. 

Lande på autopilot

Helikoptrene har også avanserte GPS-funksjoner som gjør at de kan lande på autopilot. Ved landing vil kameraer overvåke området rundt helikopteret, slik at det er trygt å lande på steder hvor det for eksempel er mennesker og biler i nærheten.  

I 2017 fortalte flygesjef Gunnar Arnekleiv i Helikoptertjenesten at den aller største fordelen med de nye helikoptrene var løftekapasiteten

Seks personer fra beredskapstroppen med utstyr, på totalt 750 kilo, skal kunne transporteres over store avstander ved behov. 

LES OGSÅ: Disse mulighetene får politiet med nye helikoptre

Powered by Labrador CMS