Heidi Kløkstad blir politimester i Nordland på permanent basis.

Utnevnt til politimester i Nordland

Fungerende politimester Heidi Kløkstad fikk toppjobben i Nordland politidistrikt.

Publisert Sist oppdatert

Det ble bestemt i Statsråd i dag.

Kløkstad, som har vært visepolitimester i Nordland siden 2016, ble utnevnt til politimester i Nordland for en periode på seks år med tiltredelse fra det tidspunkt Politidirektoratet bestemmer.

Hun har det siste året også fungert som politimester etter at Tone Vangen ble hentet inn som beredskapsdirektør i Politidirektoratet.

- Jeg er svært glad for at Heidi Kløkstad er utnevnt til stillingen som politimester i Nordland. Hun kjenner politiets rolle, oppgaver og organisering godt gjennom sin tid i politiet. Hun har lang og relevant erfaring, ikke minst fra perioden som visepolitimester og som fungerende politimester det siste året. Jeg ser fram mot et fortsatt tett og godt samarbeid med Kløkstad videre, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

I politiet siden 1995

Kløkstad har jobbet i politiet siden 1995, blant annet som politiadvokat og påtaleleder i tidligere Salten politidistrikt. Hun har også vært høgskolelektor ved Politihøgskolens avdeling Bodø, og styreleder ved Politihøgskolen fra 2011-2018.

Kløkstad er utdannet Cand.jur fra Universitetet i Tromsø.

- Jeg ser fram til å fortsette arbeidet med å lede og utvikle Nordland politidistrikt, og jeg er så heldig å ha med meg svært dyktige medarbeidere på laget. Sammen skal vi jobbe for at Nordland også i framtiden skal være et trygt og godt sted å bo og ferdes i, sier Kløkstad i pressemeldingen.

Tre søkere til stillingen

Det var tre søkere til stillingen som politimester:

  • Christer Os (27)
  • Heidi Kløkstad (51)
  • Ketil Steira (50)

Mens Os kommer fra en stilling utenfor etaten, har både Kløkstad og Steira bred erfaring fra politiet. Steira er i dag politistasjonssjef ved Svolvær politistasjon i Lofoten, men han nådde altså ikke opp i konkurranse med den fungerende politimesteren.

Kløkstads nåværende stilling som visepolitimester skal nå lyses ut, og prosessen starter snarlig, melder POD.

Powered by Labrador CMS