Justis- og beredskapsdepartementet i Nydalen.

Ansettelser

Ny administrativ sjef i Justis­departementet. Eneste aktuelle søker fikk jobben åtte dager etter fristen.

Bare seks søkte.

Publisert

Heidi Heggenes er i Statsråd utnevnt til jobben som departementsråd i Justis- og beredskapsdepartementet. Stillingen som departementsråd er den øverste embetsmannsstillingen i de norske departementene. Heggenes etterfølger Tor Saglie.

Heggenes var den eneste av de bare seks søkerne som var aktuell for jobben. Heidi Heggenes er i dag ekspedisjonssjef ved Statsministerens kontor. Hun er utdannet jurist og har jobbet i departementene i mange år.

Det er bare en drøy uke siden søknadsfristen gikk ut, 22. mai. Likevel er allerede Heggenes ansatt i toppjobben. Hun må sies å være den eneste kvalifiserte blant søkerne. De andre søkerne er enten unge og later til å ha en annen bakgrunn enn det som gjerne kreves av en toppstilling i departementet, eller er travere som lenge har søkt på en rekke direktør- og topplederstillinger.

 Heidi Heggenes

– Med sin bakgrunn og erfaring, har Heggenes meget gode forutsetninger for å beherske oppgavene som denne stillingen krever. Særlig hennes erfaring med beredskapsarbeid og krisehåndtering vil komme departementet til gode. Jeg er trygg på at Heggenes vil ivareta både langsiktige og strategiske oppgaver og de mer operative enkeltsaker, sier justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), i en pressemelding.

Slik så den tynne søkerlista ut:

Etternavn, Fornavn

Bostedskommune

Alder

Stilling

Anonym søker

Oslo

25

---

Anwar, Kamal

Oppegård

31

Arbeidssøker

Borgersen, Edel

Stavanger

28

Miljøarbeider

Gaarder, Thorbjørn

Oslo

62

Arbeidssøker

Heggenes, Heidi

Oslo

52

Ekspedisjonssjef

Tobiassen, Tor Erik

Oslo

54

Arbeidssøker

Powered by Labrador CMS