Politimester Hans Sverre Sjøvold søker jobb igjen - og får etter alt å dømme stillingen.

Få personer vil lede Oslo politidistrikt. Kun én person vil bli politimester i Troms.

Enkel vei til toppen.

Publisert

I går gikk søknadsfristen for å søke jobbene som politimester i Oslo politidistrikt og Troms politidistrikt ut. Politimester Ole B. Sæverud avslørte tidligere at han var usikker på om han skulle søke, men falt til slutt ned på å søke igjen.

Det skal Politidirektoratet være glade for. Det er nemlig ingen andre aktuelle kandidater. Den eneste andre søkeren, en kvinne, har trukket seg.

Det er heller ikke mange å ta av i Oslo politidistrikt. Kun fem personer har søkt jobben, og Hans Sverre Sjøvold er ikke overraskende en av dem.

  1. Tobiassen, Tor Erik (54), Mann, Førstekonsulent
  2. Gaarder, Thorbjorn (62) Mann, Chief credit officer
  3. Nayef, Montaser (33) Mann, Frivillig
  4. Sjøvold, Hans Sverre (60) Mann, Politimester
  5. Alghalban, Doaa (38) Kvinne, Strategic Advisor

Uaktuelt å lyse ut på nytt

Det er med andre ord kun én kvinne som vil ha politimesterjobb. Doaa har tidligere søkt på toppjobber i politiet uten å nå gjennom og det samme har Gaarder og Tobiassen gjort.

Tross kun én søker i Troms, vil ikke stillingen lyses ut på nytt.

– Politidirektoratet er ikke overrasket over at det er få søkere til politimesterstillingene i Troms og Oslo. I begge tilfeller har vi to godt kvalifiserte politimestere, som har søkt om forlengelse av utløpt åremål. Tilsetningsprosessene vil gå som planlagt, sier HR-direktør Karin Aslaksen til Politiforum.

Det later dermed til at det skal mye til at andre enn Sjøvold og Sæverud blir sittende som politimestre i nye seks år. Sjøvold søkte tidligere også jobben som sorenskriver, men trakk søknaden for litt siden.

Dette er Norges tolv politimestre

Powered by Labrador CMS