Leder i Oslo politiforening, Kristin Aga.

Nå starter jakten på ny politimester i Oslo: – Viktig med god prosess

Når Hans Sverre Sjøvolds erstatter skal på plass, er det viktig med en stillingsutlysning som ikke ekskluderer gode kandidater, sier Kristin Aga.

Publisert

Lederen av Oslo politiforening (OPF) er tydelig på at det må kjøres en god ansettelsesprosess, etter at det i dag ble kjent at politimester Hans Sverre Sjøvold forlater Oslo-politiet etter nesten sju år i jobben.

Nå starter jakten på hans erstatter.

– Vi går nå i gang med å planlegge rekrutteringsprosessen, blant annet hvilket rekrutteringsbyrå vi skal samarbeide med. Vi regner med å lyse ut stillingen som politimester i Oslo i løpet av to uker, sier Kjersti Jørgensen, leder for HR-seksjonen i Politidirektoratet, til Politiforum.

LES OGSÅ: HER ER AKTUELLE KANDIDATER TIL POLITIMESTERJOBBEN

Ønsker god og åpen prosess

Aga sier OPF har klare forventninger til rekrutteringsprosessen.

– Det er viktig at man da kjører en god og reell prosess, hvor ingen ekskluderes gjennom formuleringer i utlysningsteksten. Utlysningsteksten må være god og åpen, slik at alle gode kandidater kan søke, sier Aga.

Hun sier hun skulle ønske Sjøvold ville fortsette som politimester.

– Man vet hva man har, men ikke hva man får. Det blir spennende, sier Aga.

Vil ikke spekulere

OPF-lederen ønsker ikke å spekulere i hvem som kan være aktuelle for å ta over sjefsstolen.

– Men vi er tydelige på hvilke kvalifikasjoner vi vil ha i en ny politimester. Det må være en som er tydelig og tør å ta beslutninger, som tenker strategisk og er i stand til å sette retning. Som sjef for landets største politidistrikt, er det ofte det du må gjøre.

Powered by Labrador CMS