Dramatisk video: Reddes ut av rasområdet

En ny video viser hvordan politihelikopteret og Forsvarets 330-skvadron samarbeider om å finne og evakuere mennesker fra rasområdet i Gjerdrum.

Publisert

7 mennesker er bekreftet omkommet og ytterligere tre antas å være omkommet som en følge av leirskredet på Gjerdrum natt til 30. desember i fjor.

Skredet tok med seg 9 bygninger og 31 boenheter.

En video frigitt fra Øst politidistrikt viser hvordan politihelikopteret og redningshelikoptre fra Forsvarets 330-skvadron samarbeidet om å finne og evakuere mennesker ut fra rasområdet i timene etter skredet gikk.

Videoen, tatt fra politihelikopteret, viser noe av arbeidet som ble gjort i initialfasen.

- Politihelikopterets kamerakapasitet bidro til å finne personer i skredet der de lå blant rester av hus og biler. Politiet anviste hvor personene var og 330-skvadronen heiste dem opp, sier flygesjef Gunnar Arnekleiv i politiets helikoptertjeneste i en pressemelding fra Øst politidistrikt.

Totalt ble 15 personer hentet ut med helikopter fra rasområdet.

Til NRK sier Arnekleiv blant annet at ett av politihelikoptrene under aksjonen landet på en slags «øy» midt i raset og hentet to personer.

– Transporthelikopteret vårt landet på denne «øya» og tok om bord to personer som hadde tatt seg opp der. Deretter gikk man inn i samarbeid med Sea King for å lokalisere flere, sier Arnekleiv til NRK.

– Etter hvert bisto vi fra politihelikopter med termisk kamera for å lokalisere folk og dirigere redningshelikopteret i posisjon for å heise dem opp, fortsetter Arnekleiv.

Powered by Labrador CMS