Hedret for kontroversiell tweet

Oslo-politiets tweet om «tre små kinesere» i Operatunnelen ble møtt med delte meninger. Likevel ble den kåret til årets tweet.

Publisert Sist oppdatert

Det var 1. januar i år at «gullkornet» ble publisert på Operasjonssentralens Twitter-konto: «Vi har plukket opp 3 kinesere i Operatunellen. Uvisst om de kom fra Højbroplass, og om hadde med seg kontrabass».

Ordspillet vakte ikke bare begeistring, og ble blant annet møtt med et kritisk leserinnlegg i januarutgaven av Politiforum. Men i juryen for Gullenken under den årlige Social media days var ikke i tvil da de skulle dele ut prisen for årets tweet den 31. januar. Den gikk til Oslo-politiet.

– Sosiale medier er ganske spennende. Denne tweeten har skapt en del diskusjon hos oss. Vi var veldig nervøse med tanke på Nobelkomiteen, for at vi skulle få et dårlig forhold til Kina igjen. Det har gått bra, men vi beveger oss hele tiden på en grense når vi driver med humor i faget vårt. Men vi synes det er viktig fordi vi vil at dere skal følge oss. Dette er beredskap. Vi takker veldig for prisen! sa Oslo-politiet fra scenen, ifølge Kampanje.com.

Dette var andre gang prisen gikk til Oslo-politiet. Også i 2013 vant de samme pris, da for meldingen: «Storo: Vi fikk melding om pågående husbråk med kvinneskrik. Da vi kom fram fant vi et sykepleier-vorspiel. Vi forlater stedet snart».

Også Kripos var en av tre finalister i kategorien årets kampanje under Gullenken, men kampanjen «Ikke alle hemmeligheter skal holdes», nådde ikke helt opp.