NEDSLITT: Politihuset i Bergen er fra 60-tallet, og er i dag hovedsetet til Vest politidistrikt.

Grønt lys for nytt politihus i Bergen

Regjeringen gir politiet klarsignal til å gå videre med planene om et nytt politihus i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

Dagens politihus i Allehelgensgate har vært hovedsetet for politiet i Bergen siden 1965, og er i dag hovedsetet til Vest politidistrikt.

–Bergen trenger nytt politihus. Bygningen som er i bruk i dag er nedslitt, og særlig forholdene i arresten må det gjøres noe med. Regjeringen er opptatt av å bruke folks skattepenger mest mulig fornuftig og effektivt, og gjennomgår derfor flere større statlige byggeprosjekter. Bergen politihus var ett av prosjektene vi mener det har vært nødvendig å ta en ekstra runde på, sier justis- og beredskapsminister Emile Enger Mehl (Sp) i pressemeldingen.

Solberg-regjeringen bestemte at Bergen skulle få et nytt politihus allerede for halvannet år siden, og så da for seg å leie et sentrumsnært bygg på 25.500 kvadratmeter, ifølge Bergens Tidende (BT).

Arealbehovet ble ifølge avisen kuttet med 3500 kvadratmeter og prosessen stanset etter regjeringsskiftet i fjor.

– Politiet i Bergen har ventet lenge nok nå. Jeg håper de snart kan komme videre med planene om et stort, moderne politihus, men jeg frykter de flytter ressursene til unyttige prosjekter andre steder, sa bergenser og Høyre-politiker Peter Frølich til BT 11. november.

Nå er han bønnhørt, og overfor BT antyder nå politimester Kaare Songstad at Vest politidistrikt kan gå ut i markedet på jakt etter et nytt politihus til våren.

Powered by Labrador CMS