Her kan en natt på glattcella gjøre deg glad

Se kunsten som har gjort glattcellene i Kristiansund om til gladceller.

Publisert Sist oppdatert

– En grønn trist celle er ikke noe å presentere for gjestene våre, sier politioverbetjent Knut Fugelsnes.

Han jobber i politiet i Kristiansund og er initiativtakeren bak å få frisket opp utseendet på to av glattcellene på stasjonen. Fugelsnes slapp nemlig lokale kunstnere inn bak lås og slå for å male kunst på de 20 år gamle celleveggene.

Det var lokalavisa Tidens Krav som først omtalte de nymalte cellene, som om litt står klare til å ta i mot ufrivillige gjester fra Nordmøre-traktene.

– Ved å pynte på dem kan gjestene våre komme i litt bedre humør og bli mer fornøyde. Og det kan lette hverdagen både for oss og dem, sier Fugelsnes.

Håper på kunstinteresserte gjester

Kunstner Steinar Jacobsen, stilte sammen med Beate og Anette Thomsen, gratis opp for å male cellene.

– Jeg er spent på å se hvordan det blir tatt imot av de som skal sitte der. Men jeg håper at det skal roe ned og gi avslapning for folk som kanskje er i litt mental ubalanse. Jeg vil la dem feste øynene på noe fargerikt og noen kjente motiver, forteller kunstneren.

– Det er fint hvis de kan få tankene over på andre ting enn de grønne glatte celleveggene. Hvis de kan drømme seg litt bort, sier Jacobsen, som forteller at han har tid til å stille opp pensjonist og ser på jobben som en utfordring.

To av ti celler er nå malt. Kunstnerne jobber gratis, politiet betaler malinga. Også Fugelsnes er spent på om det kommer reaksjoner når cellene tar imot sine første gjester.

– Vi får se om noen av dem er kunstinteresserte.

En hyggelig beskjed og anmodning venter gjester på glattcella fra de tre kunstnerne.
Powered by Labrador CMS