Frp vil legge ned Utrykningspolitiet

Fremskrittspartiets Tor André Johnsen sier at partiet vil legge ned Utrykningspolitiet (UP) for å frigjøre ressurser til mer alvorlig kriminalitet.

KONTROLL: UP har et ekstra øye på veiene i sommer, her fra en tidligere kontroll.
Publisert

– Voldtekt og vold skal prioriteres. Men når politiet ikke har kapasitet til det, bør varselbjellene ringe for flere. Da er det logisk å klokt å flytte ressurser, sier stortingsrepresentanten til Nettavisen.

I intervjuet tar han til orde for å legge ned UP som et særorgan i politiet.

– Vi mener ikke at oppgavene til UP skal bort eller at man skal slutte å ha kontroller på veiene, men at politimesteren skal ha friheten og myndigheten til å prioritere selv basert på kriminalitetsbildet, sier Johnsen.

Han viser blant annet til politiet i Innlandet, som sliter med mye å gjøre. NRK skrev i begynnelsen av mai at over 400 saker i politidistriktet til da var henlagt i år på grunn av manglende kapasitet.

Forslaget fra Johnsen er ikke nytt i Frp-sammenheng. Allerede i 2009 sa daværende Frp-leder Siv Jensen til TV 2 at hun ville avskaffe UP. 

De fikk ikke gjennomført forslaget i årene de satt i regjering. Til sammen hadde Frp fem justisministre i perioden 2013–2020.

Justisdepartementet er derimot lite begeistret for forslaget til Johnsen og mener det vil være lite hensiktsmessig med tanke på alle som dør i trafikken.

Powered by Labrador CMS