Kjell Ingolf Ropstad og Kristelig Folkeparti er enige med regjeringen om nytt statsbudsjett.

Budsjettenighet uten mer penger til politiansatte

Publisert

Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti ble enige om statsbudsjett i kveld. Regjeringen og potensiell ny regjeringspartner KrF fant 40 nye millioner til satsing på etterforsking av vold og overgrep mot barn og 10 nye millioner til Barnehus.

Det ble imidlertid ingen ekstra penger til nyutdannede politifolk, viser budsjettavtalen. Dermed er det overveiende sannsynlig at politiet må nøye seg med 50 millioner kroner til ansettelser neste år.

Det betyr at 180 nyutdannede politistudenter kan få jobb i siste kvartal av 2019. Det skiller seg fra tidligere budsjetter, der det har vært mål om å få samtlige 350 nyutdannede ut i stilling rett etter eksamen på sommeren.

Politiforum vet at Politiets Fellesforbund følte et berettiget håp om at regjeringen skulle lande mer penger til ansettelser av nyutdannede, etter at fagforeninga de siste ukene har bedrevet hektisk møtevirksomhet med partiene på Stortinget.

Seinest fredag kunne Politiforum legge fram en sammenstilling av alle opposisjonspartienes alternative budsjetter, og der kom det fram KrF ønsket å gi 160 millioner til ansettelser og 416 ekstra millioner ekstra til politibudsjettet totalt. 

I samme sak svarte Peter Frølich fra Høyre følgende på spørsmål om regjeringen kunne finne ekstra midler til nyutdannede før budsjettet ble vedtatt:

– Politibudsjettet fra regjeringen er et godt utgangspunkt, og jeg tror faktisk det vil være mulig å finne ytterligere milioner uten å øke skatter og avgifter. Vi har funnet ekstra midlert til justisbusjettet på denne måten før, og det tror jeg vi skal klare igjen.

Nå ser det altså ut til at verken KrFs eller Høyre-politikerens politibudsjetthåp blir noe av.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS