Frede Hermansen skal erstattes, har Politidirektoratet bestemt.

Politidirektoratet har bestemt seg: Frede Hermansen skal erstattes og toppjobben utlyses

Har du lyst til å bli sjef?

Publisert

1. september i fjor ble daværende avdelingsdirektør for strategi, økonomi og virksomhetsstyring i Politidirektoratet, Frede Hermansen, utnevnt til assisterende departementsråd i Forsvarsdepartementet. Omtrent en måned etterpå sluttet han i Politidirektoratet.

Siden den gang har assisterende politidirektør Håkon Skulstad fungert i stillingen Hermansen hadde. Politidirektoratet har brukt tid på å områ seg og å se på egen organisering.

Nå har imidlertid POD bestemt seg for at det skal ansettes en ny toppleder i POD som inngår i politidirektør Odd Reidar Humlegårds ledergruppe. 

– Det er på det rene at det også i fremtiden vil være en sentral lederoppgave å ivareta økonomi og virksomhetsstyring. Endelig fastsetting av hvilke oppgaver som skal ligge til en slik avdeling er ikke bestemt, men vi har tilstrekkelig grunnlag til å utlyse avdelingsdirektørstillingen. Denne personen vil sitte i ledergruppen, bekrefter kommunikasjonsavdelingen i Politidirektoratet i en e-post.

Utlysningen er planlagt å komme i løpet av mars, og direktoratet ønsker å ansette en ny sjef så fort som mulig.

Politidirektoratet vil fortsette å «videreutvikle» seg i tiden fremover. Politikerne har satt begrensninger for direktoratet vekst de siste par årene, etter at POD vokste kraftig i flere år.

I mellomtiden fungerer Trude Sveen som fagdirektør for økonomi og Ståle Årdal som seksjonssjef i Seksjon for styring og implementering.

Powered by Labrador CMS