Slik så det ut da polititopper og justisminister signerte avtale med italienske Leonardo Helicopters i fjor.
Slik så det ut da polititopper og justisminister signerte avtale med italienske Leonardo Helicopters i fjor.

Politiet får alle sine tre helikoptre neste år

Politiets helikoptertjeneste følger med på produksjonen.

Publisert

Da politiet signerte avtale for sine tre nye politihelikoptre, av typen AW169, sa daværende justisminister Per-Willy Amundsen at han håpet et nytt helikopter kunne komme allerede i 2018.

Nå gjør Justis- og beredskapsdepartementet klart overfor Politiforum at det ikke skjer, og at alle de tre helikoptrene kommer neste år. Helikoptrene leveres av det italienske selskapet Leonardo, og har en verdi på rundt 670 millioner kroner.

Ved å få tre helikoptre vil politiet bruke mindre tid på å reparere helikoptre, få økt transportkapasitet og få bedre utstyrte helikoptre som kan fly lenger. Politiforum har allerede beskrevet hva helikoptrene vil inneholde.

Seksjonsleder for Politiets helikoptertjeneste, Freddy Rotseth, sier til Politiforum at helikoptertjenesten deltar aktivt i utformingen av de nye helikoptrene.

– Det var viktig for oss at de nye helikoptrene så langt det er mulig representerer hyllevare. Selv om AW169 er en relativt nye helikoptertype i Leonardos helikopterflåte, er likevel mesteparten av teknologien utprøvd i andre modeller. Videre deltar vi aktivt i konfigureringen av politiutrustningen for at den skal fungere så godt som mulig under norske forhold, sier Rotseth.

Helikoptersjefen sier at helikoptertjenesten helt fra starten har vært involvert for å utarbeide finansieringsplan og kravspesifikasjoner, slik at norsk politi får det helikopteret de trenger. Helikoptertjenesten følger anskaffelsen tett.

Freddy Rotseth, seksjonssjef for Politiets helikoptertjeneste
Freddy Rotseth, seksjonssjef for Politiets helikoptertjeneste

– Etter at kontrakten med Leonardo Helicopters ble signert i august i fjor, rapporterer Politiets helikoptertjeneste kvartalsvis til POD. I tillegg har Politiets Fellestjenester deltatt på regelmessige oppfølgingsmøter med leverandøren, forteller Rotseth om hvordan politiet passer på at produksjonen av de nye helikoptrene går etter planen.

Powered by Labrador CMS