Blå toner i Fredrikstad

Over 250 politimusikanter fra hele landet satte sitt preg på Fredrikstad under den 14. politimusikkfestivalen.

Publisert

Korps, kor, orkestre, band og soloartister, med alt fra blues, country, rock og jazz på repertoaret, var representert da Norsk Politimusikkfestival gikk av stabelen i Fredrikstad 13.-15. juni.

I år var det Follo-politiets eget band FPD Blues som sto for arrangementet.

– Dette er en festival for alle i politiet som er interessert i musikk, sang og spilling, sier Rune Christian Johnsen, politioverbetjent og gitarist i FPD Blues.

SE VIDEO FRA FESTIVALEN NEDERST I SAKEN

Festivalen ble stiftet og først arrangert av Oslo politiorkester i 1993, og har med noen unntak blitt arrangert annethvert år siden den gang. I år var sju av tolv politidistrikter representert.

– Poenget er å komme sammen og spille for hverandre og publikum. Her er det mye smil og lave skuldre, og arrangementet er med på å bevare det sivile preget vårt. Det er godt for politiets omdømme, mener Johnsen.

I år var altså Østfolds største by vertskap for politimusikkfestivalen. Fra to scener – en i den historiske gamlebyen og en midt i sentrum – satte politiet sitt preg på Fredrikstad denne helgen. I tillegg til et 20-talls friluftskonserter, ble det også avholdt en kirkekonsert i Fredrikstad domkirke.

Aller mest synlige var nok politimusikantene da de fredag og lørdag formiddag paraderte gjennom Fredrikstads gater for full musikk – og fullt uniformert.

– Dette er stor stas, og et flott arrangement som skaper god stemning, sier politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt.

Politimesteren sto for den offisielle åpningen av arrangementet.

– Dette er en fin måte å promotere politiet på. Festivalen viser at det bak politiuniformen, er helt vanlige mennesker. Dette bygger tillit til politiet. Så er det ekstra hyggelig at vi har med to band fra Øst politidistrikt; FPD Blues og East Police, sier Hasseldal.

– Skal du spille også?

– Nei, det tror jeg nok ikke ville blitt så bra, smiler politimesteren.

Powered by Labrador CMS