Ken Henry Johnsen jobber til daglig på Tønsberg politistasjon. Men han er også fotballdommer på øverste nivå i Norge.
Ken Henry Johnsen jobber til daglig på Tønsberg politistasjon. Men han er også fotballdommer på øverste nivå i Norge.

Politimannen Ken Henry dømmer cupfinalen

Når Norges største fotballkamp spilles i november, er det politimannen Ken Henry Johnsen som dømmer kampen.

Publisert Sist oppdatert

Det er Ken Henry Johnsen, NK på ordensseksjonen ved Tønsberg politistasjon, som er utpekt til å dømme cupfinalen i fotball i november.

Rosenborg møter Sarpsborg 08 i kampen om norgesmesterskapet på Ullevål 22. november. Også for fotballdommerne i Norge regnes cupfinalen som noe av det aller gjeveste de kan oppnå. I går bestemte Norges Fotballforbund hvem som skal være dommer i kampen.

– Det er en stor ære å få dømme cupfinalen, det er er det største dommeroppdraget man kan bli oppnevnt til i Norge. Jeg gleder meg stort til kampen og ser frem til å bidra på fotballens høytidsdag, sier Ken Henry Johnsen til fotball.no.

Bruker jobbegenskapene på fotballbanen

Johnsen har i tillegg til å dømme Tippeliga-kamper i Norge, dømt en rekke kamper i utlandet. Han forteller til Politiforum at det er flere egenskaper han bruker i politiyrket, som han også bruker på fotballbanen.

– Kommunikasjonsferdigheter og lederegenskaper er viktig både som dommer og som politi. For eksempel skal jeg forsøke å skape aksept for et budskap mottakeren absolutt ikke er enig i og ikke vil høre på. Jeg har stor nytte av å kunne bruke disse ferdighetene både i jobben og i dommergjerningen, sier politimannen.

Enten det er på gresset eller i jobbsituasjoner, så gjelder det å prestere når det gjelder.

– Å kunne ta raske beslutninger under sterkt press er ferdigheter som kreves som dommer. Her har jeg lang erfaring og en unik kompetanse i en form for ekstremsport, som dommergjerningen kan være, som jeg også har stor nytte av i jobben som politi, sier Johnsen.

Også politi i cupfinalen for kvinner

Nå ser Ken Henry Johsen fram mot kampen på landslagsarenaen. Han takker venner og kolleger både på og utenfor banen for støtten i dommerkarrieren.

– En som fortjener en stor takk er min far som, til tross for at sønnen er 40 år, fortsatt ofte besørger transport til kamper og konstruktive tilbakemeldinger fra en med enorm interresse for fotball, sier Johnsen til fotball.no.

Det skal også bemerkes at politiet også er involvert i avviklingen av cupfinalen for kvinner dagen før. Da skal den 23 år gamle politikvinnen Sonia Skjold Kahn fra Oslo være assistentdommer i kampen mellom Avaldsnes og LSK Kvinner.

– Det er helt klart en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har jobbet ekstra hardt denne sesongen etter å ha vært borte med en skade tidligere. Derfor er det ekstra godt å få lov å være med å dømme en stor kamp, sier Kahn til Politiforum.

Cupfinalen for kvinner spilles lørdag 21. november klokken 16. Cupfinalen for menn spilles søndag 22. november kl. 13.15. Begge kampene sendes på NRK1.


Journalisten som har skrevet saken er også fotballdommer og er tilknyttet Norges Fotballforbund.


Powered by Labrador CMS