Øvelser i slående vakker natur

IP3-mannskaper fra politiet og Heimvernet hadde felles øvelse i vakre, norske naturomgivelser. Se bildene.

Publisert Sist oppdatert

Ikke alle sider av politiarbeidet er like vakkert. Men i Norge kan omgivelsene der politifolk tjenestegjør ut mot havgapet, over viddene eller mellom fjell og daler, være slående vakre.

I midten av september ble øvelsen «Njård» arrangert i Lofoten og Vesterålen.

I samvirkeøvelsen deltok IP3-mannskaper fra politiet i Midtre Hålogaland politidistrikt sammen med Heimvernet i Nord-Hålogaland, helse- og brannmannskaper, forteller stabssjef i Midtre Hålogaland politidistrikt, Magne Hugo Nilsen.

– Her hvor vi holder til i et forsvarsområde, har vi hatt et nært samarbeid med Forsvaret gjennom årtier. Forsvaret er en integrert del av samfunnet og vi prøver å ha samvirkeøvelser fra år til annet sammen med dem, forteller Nilsen til Politiforum.

Bildene fra Lofoten er tatt på Himmeltinden på Vestvågøy, 931 meter over havet.

– Vi øvde på samvirke mellom IP3- og HV-mannskaper. Under øvelsen hadde vi også en skadestedsøvelse med helse- og brannmannskaper. Da var det de lokale lensmannskontorene som stod for innsatsledelsen. Vi hadde også en lignende øvelse i Andenes i Vesterålen dagen etter disse bildene er tatt.

– Det er en fantastisk utsikt. Er det ikke lett å la seg distrahere?

– IP3-mannskapene våre lar seg neppe distrahere. Det er første gang vi øver der og mannskapene har fått godt utbytte av øvelsen, slår stabsleder Nilsen fast.

Powered by Labrador CMS