Tom Throndsen, seksjonsleder for grensekontrollen i Vest politidistrikt, liker å bestemme aktiviterer ut fra vær og vind om sommeren. Her fra en fjelltur.

POLITISOMMER:

Første sommer med fast punktbevæpning på Flesland:
- Dette har vi jobbet for lenge

Tom Trondsen, seksjonsleder for grensekontrollen i Vest politidistrikt, bruker fjellet til å ventilere og reflektere. Det har han også gjort i sommer.

Publisert Sist oppdatert

I «Politisommer» svarer ansikter fra politiet på spørsmål om sommeren og politihverdagen.

Dagens gjest er: Tom Throndsen

Tom Throndsen er leder for grensekontrollen i Vest politidistrikt, stasjonert på Flesland.

– Hva gjør du for å slappe av om sommeren?

- I sommerferien er det mulig å legge bort klokke og kalender. Det å kunne bestemme aktiviteter ut fra vær og vind og ikke arbeidstid gir større muligheter og rom for fleksibilitet. Å gå i fjellet er et «must». Jeg har alltid brukt fjellet til å ventilere og reflektere, både i jobbsammenheng og i livet forøvrig. Og liker å gå der ikke alle andre går.

- Hvor reiser du på ferie?

- Vanligvis tar vi ikke ferie når det er sommer i Norge. Da er vi hjemme og nyter de finværsdagene som måtte dukke opp på Vestlandet. Så korter vi ned høsten med en lang ferie til fjerne strøk med stabilt vær. Sjø og fjell må da kombineres, det er alltid gøy å oppleve fjell og natur i andre land med andre kulturer.

– Er det noe du ikke får tid til til vanlig, som du får gjort i ferien?

- Jeg får gått litt lengre turer og har vel litt mer overskudd også i treningssammenheng. Og et gammelt bergenshus fra 1876 tar nok også noen feriedager.

– Hvorfor er det viktig å ta ferie fra jobben?

- Politiet har stått og står fortsatt i en krevende situasjon, noe spesielt ledere merker godt. Da er det godt å få senket skuldrene og i en lengre periode «logge ned», å få tenke på helt andre ting.

– Leser du mail fra jobben i ferien?

- Må erkjenne at jeg gjør det, spesielt når ferien nærmer seg slutten og man har behov for å oppdatere seg. I år har jeg fokus på å redusere den aktiviteten, skal prøve å finne noen områder i fjellheimen uten dekning.

– Ser du frem til å komme tilbake på jobb igjen etter ferien, og hva gjør i så fall at du ser frem til tiden fremover?

- Har alltid trivdes i jobben og har alltid sett frem til å komne igjen etter ferien. Gode kollegaer og meningsfylt og utfordrende arbeid er grunnen til det.

– Hva er dine sommerfavoritter? (Aktiviteter, mat, drikke, musikk)

- Gode turer i fjellet, fyr i grillen med både kjøtt og fisk, i samvær med familie og gode venner er en sikker vinner. Under normale omstendigheter tar vi også med oss noen konserter, men det får vi ha tilgode i år mens vi venter på å komme tilbake til normalen.

– Før sommeren ble det bestemt at Bergen lufthavn får fast punktbevæpning. Hva tenker du om at politiet på Flesland vil være fast bevæpnet?

- Vi har jobbet for dette lenge. Det er et forebyggende tiltak som vi har satt i sammenheng med økt fokus på tilstedeværelse og synlighet i publikumsområdene. Samtidig som det er viktig for oss å kunne respondere raskt på en uønsket hendelse. Med dagens lokaler på den gamle terminalen ville vi ikke være i stand til å ivareta en akseptabel responstid ved en alvorlig hendelse.

– Hva betyr dette for politiets arbeidshverdag på Flesland?

- Vi har utarbeidet nye rutiner i forbindelse med dette. Blant annet skal det være et minimum av IP4 godkjente på jobb til enhver tid. Det må også legges til at det har vært et svært godt samarbeid og dialog med verneombud og tillitsvalgte i denne prosessen.

Les tidligere intervjuer fra spalten «Politisommer» her.

Powered by Labrador CMS