Finnmarksløpet: Politipensjonist (70) ble nummer åtte

Roger Dahl kom i mål noen minutter før midnatt, fredag kveld. − Folk på min alder pleier å si at om helsa holder, så prøver vi neste år også, sier politipensjonisten.

Publisert

Det siste døgnet inn fra Karasjok, kjørte Dahl seg opp fra 11. til 8. plass. Strategien om å ha lengre hviler og rask fart i sporet har vist seg å gi gode resultater på slutten av løpet. Både med tanke på fart i sporet, og slitasje på hundene.

Til Politiforum sa Dahl før start at det var viktig for ham å la de unge hundene i spannet få en god opplevelse, slik at de står sterkere til senere løp.

I siste halvdel av løpet har Dahl og hundene hatt den raskeste etappetiden flere ganger.

På ei uke har Dahl og hundene vært 98 timer på løp, før de rett før midnatt klokken 23:57 ble klokket i mål til stor jubel fra de fremmøtte i Alta sentrum.

70-åringen er eldstemann i årets konkurranse, og har konkurrert på lik linje med langt yngre deltagere. Nå står han med 26 gjennomførte Finnmarksløp, og befester sin tittel som Mr. Finnmarksløpet.

Ingen har gjennomført så mange løp som Dahl.

I miljøet legges det merke til at han er den som fullfører løpet og tok ut færrest hunder fra spannet. Kun tre hundene i spannet fikk bilskyss hjem, og Dahl kom i mål med 9 spreke hunder.

Lørdag ettermiddag, etter en god natts og dags søvn, var det tid for løperbankett. Før Dahl gikk inn til den ventende middagen tok han seg tid til å kommentere løpet.

− Fungerte strategien med lengre hvil på sjekkpunktene?

− Alt fungerte som det skulle. Tatt i betraktning at det var nye og uprøvde hunder i spannet, ble det riktig å fokusere på å gjennomføre. Da var lengre hviler nødvendig. Tidligere år har jeg vært mer opptatt av selve konkurransen og komme tidlig i mål. Nå var målet å komme i mål på en fin måte, sier Dahl til Politiforum.

− Du hadde høy fart i sporet på de siste etappene. Hva er du mest fornøyd med?

− Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan spannet fungerte. Det fantes ikke dårlig arbeidsmoral hos noen av hundene. For mitt eget personlige velvære, var det jo behagelig å kunne hvile ut på sporet uten å fryse. Samtidig som det forholdsvis varme været ble en belastning på hundene, og som ble noe jeg måtte ta hensyn til, både med hvile og drikke/matpauser.

− Starter du også neste år?

− Å ta en avgjørelse på det nå kun timer eller målgang skal jeg ikke gjøre. Men det jeg vet, er at spannet gir meg et veldig godt utgangspunkt før neste år. I tillegg har jeg noen lovende unghunder hjemme på kennelen. Folk på min alder pleier å si at om helsa holder, så prøver vi neste år også, sier Dahl, og forsvinner inn på en velfortjent bankett.

Powered by Labrador CMS