Politiet vil ha feriestengt

Politiet i Romsdal har varslet feriestengning av lensmannskontorene i fire kommuner til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Politiforum har tidligere skrevet politimannen som mistet jobben og måtte søke dagpenger fra NAV.

Nå blir situasjonen ytterligere tilspisset. Romsdals Budstikke har i dag en sak om bemanningssituasjonen i Nordmøre og Romsdals politidistrikt hvor resultatet blir feriestengte lensmannskontorer i sommer.

Ifølge stasjonssjef Per Karsten Røv ved Molde politistasjon er bakgrunnen for feriestengningen den vanskelig bemanningssituasjonen.

Det er ikke bemanning nok til å opprettholde en forsvarlig tjeneste både ved Molde politistasjon og ved lensmannskontorene i Fræna og Sund samtidig.

NTB melder at Sund lensmannskontor dekker tre øykommuner ytterst på romsdalskysten, Aukra, Midsund og Sandøy, med til sammen 6.500 innbyggere. Fræna kommune er Møre og Romsdals største jordbrukskommune med 9.300 innbyggere.

Ordførerne i de berørte kommunene er svært kritiske til politiets planer. Både ordfører Kjell Lode (KrF) i Fræna og ordfører Bernhard Riksfjord (Ap) i Aukra varsler at de vil forsøke å forhindre feriestengningen. De møter politimesteren mandag.

- Det må finnes andre måter å spare penger på enn å stenge viktige samfunnsinstitusjoner, sier Bernhard Riksfjord til Romsdals Budstikke.