FORNØYDE: Politistudentene topper Studiebarometeret. Bildet er fra uteksaminering i Stavern i 2016.
FORNØYDE: Politistudentene topper Studiebarometeret. Bildet er fra uteksaminering i Stavern i 2016.

Femte år på rad: Politistudentene er landets mest fornøyde

Topper landsdekkende undersøkelse.

Publisert

Politistudentene er Norges mest fornøyde, uavhengig av studie. Det kommer fram i Studiebarometereteret, som er en årlig undersøkelse gjennomført av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, NOKUT. 

Siden Politihøgskolen ble med i undersøkelsen i 2014, har politistudentene toppet denne statistikken hvert år

- Vi er svært glade for at vi opprettholder og gjør oss fortjente til vår høye score av studentene. Vi har fagansatte på alle våre studiesteder som jobber hver dag for at vi skal kunne være verdensledende innen politiutdanning, sier rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen, i en pressemelding. 

Mest fornøyde i landet

I undersøkelsen har landets studenter blant annet fått spørsmål om hvor tilfreds de er med studiet på en skala fra en til fem, hvor fem er mest fornøyd. 

Her får politiutdanningen et resultat på 4,6, som er det høyeste i landet. 

Etter politiutdanningen kommer studier innen matematikk, statistikk og fysikk. 

Pål Bakken, seniorrådgiver i Nokut, sier til Politiforum at de ikke vil spekulere i årsakene til at politistudentene har oppgitt at de er mest fornøyde. 

- Vi kan ikke spekulere i hva som er grunnen til at de er så fornøyde, men vi ser at tallene er høye, og tallene taler for seg, sier Bakken. 

I politistudentenes helhetsvurdering av hvert studiested får Bodø, Stavern og Kongsvinger et resultat på 4,7, mens Oslo får et resultat på 4,4. 

LES OGSÅ: Vil legge ned bacheloravdelingen i Stavern: - Katastrofe

Høy motivasjon

Politihøgskolens studenter ligger også over gjennomsnittet på motivasjon for studieinnsats. Rektor Nina Skarpenes mener dette samsvarer godt med det bildet hun har av studentene. 

- Mange har jobbet målrettet i flere år for å komme inn hos oss, og de har en sterk indre motivasjon for å bli politi. Det blir de kun ved å utdanne seg ved Politihøgskolen. Dette er nok sterke drivere for at våre studenter er ekstra motiverte, sier Skarpenes. 

Undersøkelsen viser også at politistudentene scorer over landsgjennomsnittet på at kompetansen de får i studiet er relevant for yrkeslivet, og at de mener studiet er faglig utfordrende.

- Politiutdanningen er en profesjonsutdanning, så at studentene oppgir at kompetanse de får hos oss er overførbar til yrket er naturligvis viktig for oss, sier Skarpenes. 

Powered by Labrador CMS