Politiets nye ledsagerbelte gir fanger frihet hvis de oppfører seg pent, men friheten innskrenkes raskt ved å trekke i et håndtak - dersom skurkene skulle bli umedgjørlige.

Strammer grepet om de kriminelle

Under transport av fanger med stor flukt- eller skadefare, kan politiet nå benytte dette ledsagerbeltet.

Publisert Sist oppdatert

Det brede beltet er laget i behagelig, gummiert nylon og skal være behagelig å ha på. Beltet er nå tilgjengelig i Politiets data- og materielltjeneste (PDMT) sin nettbutikk.

Produktleder Vidar Svindal i PDMT, sier det kreves to timers opplæring i bruk av ledsagerbeltet, og at det er Politihøgskolen som er ansvarlig for opplæringen.

Til beltet er det festet separate håndjern i reimer til begge hendene, og personen kan ha stor bevegelighet så lenge han/hun er samarbeidsvillig og rolig. I motsatt fall kan politiet stramme inn denne friheten ved raskt å dra i reima fra baksiden og forhindre utfall.

I tillegg til vanlige håndjern, leveres ledsagerbeltet med ei reim for beinlåsfunksjon. Den separate reima er festet på beltets bakside. Tilleggsutstyr med ei ekstra reim kan også kjøpes, men standard levering er altså ett stykk beinlåsreim.

Og når fangen er festet med beinlåsreim, må vedkommende bæres. Til det er festet to hendige håndtak på sidene.

– Ledsagerbeltet skal være trygt og sikkert for tjenestepersonen å benytte, og det har vært et behov i etaten for et slikt produkt, sier en fornøyd Svindal til Politiforum.

Powered by Labrador CMS