Eirik Jensen i Oslo tingrett mandag.

Fagforeninga om Jensen-saken: – En sak uten vinnere

Tingretten mener Eirik Jensen må ha visst om narkotikaimporten til Gjermund Cappelen. PF-leder Sigve Bolstad synes saken er trist, uansett utfall.

Publisert

I dag kommer dommen i saken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i Oslo tingrett. Siden klokka halv ti, har tingrettsdommerne Kim Heger og Sven Olav Solberg lest fra den 105 sider lange dommen.

Heger har lest opp at det er bevist utover enhver rimelig tvil, at Jensen visste om at Cappelen har importert store mengder narkotika. Kontakten mellom Jensen og Cappelen beviser dette, og Jensen har trådt inn i sirkelen for straffbar medvirkning, leste Heger.

– Saken er en sak uten vinnere. Det er en uheldig og trist sak for norsk politi, er leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstads, kommentar til saken.

Det er imidlertid ikke konkludert om medvirkningen faktisk er straffbar. Den endelige konklusjonen ventes om noen timer. Dommen som venter, er enstemmig.

Tar ikke stilling til skyldspørsmålet

Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund.

PF-leder Sigve Bolstad sier Politiets Fellesforbund, der Eirik Jensen er medlem, ikke tar stilling i straffesaken.

– Uansett er dette en uheldig og trist sak for norsk politi. Men saken er unik, sier Bolstad.

PF sier at forbundet har bistått Jensen på det personlige plan.

– Saken har vært en ekstrem belastning og påkjenning for Eirik Jensen. Vi har fulgt ham opp som et medmenneske.

Jensen har jobbet opp mot et tungt miljø, noe som åpenbart kan innebære fallgruver. Bolstad påpeker på generelt grunnlag at systemet må være tilrettelagt for at politiet kan operere tett på de kriminelle.

– Det er viktig at man har dyktige politimenn- og kvinner som jobber opp mot slike miljøer. Systemet, lover, regler, instrukser, og ikke minst at man har kolleger rundt seg, må bidra til at dette arbeidet går bra for politifolk.

Powered by Labrador CMS