En politiansatt i Øst politidistrikt er blant de drepte i Nes: – En tung dag

Alle de fire som ble funnet døde i boligen i Nes var i familie med hverandre. En av dem jobbet i Øst politidistrikt, opplyser politimester Cecilie Lilaas-Skari.

Politimester Cecilie Lillaas-Skari møter pressen i forbindelse med drapsetterforskningen i Nes, på politihuset i Lillestrøm.
Publisert Sist oppdatert

Under et pressemøte på politistasjonen i Lillestrøm tirsdag ettermiddag sa politimesteren at hele politidistriktet er berørt etter å ha mistet en kollega. Etterforskningen av drapssaken er derfor flyttet til Oslo politidistrikt.

– Alle de fire er i familie. En av de drepte var ansatt i Øst politidistrikt. Dette er en tragisk hendelse som berører oss alle. Vi jobber med å ta vare på de pårørende og mannskaper, sier Lilaas-Skari.

– En tung dag

– Dette er en tung dag for Øst politidistrikt som har mistet en kjær kollega, men vi tenker selvfølgelig aller mest på hennes nærmeste, sa politimesteren videre.

Den avdøde politiansatte jobbet på Eidsvoll politistasjon.

Overfor VG opplyser GDE-leder Terje Didriksen på Romerike at de ansatte nå er samlet.

– Vi har samlet alle medarbeiderne på Eidsvoll politistasjon, som naturlig nok er dypt berørt av hendelsen og har mistet en kjær og god kollega, sier han.

Leder for Politiets Fellesforbund (PF), Unn Alma Skatvold, kaller hendelsen for «ufattelig trist og tragisk».

– Pårørende, kolleger, lokalsamfunnet - det er så mange som blir berørt av dette, og det gjør vondt helt inn i hjerterota. Jeg blir egentlig bare tom for ord, sier hun.

Startet drapsetterforskning

Politiet gikk tirsdag tidlig ut med opplysninger om at folk i området ikke skulle være engstelige for å bevege seg ute etter at drapene ble oppdaget. Huset i Nes var røykfylt da politiet kom til stedet og alle de fire som befant seg inne i bygningen ble raskt konstatert døde.

På bakgrunn av skadene på de døde og opplysningene politiet fikk, ble det raskt opprettet en drapsetterforskning.

– Det kan synes som om antatt gjerningsmann er død, sa politimesteren på spørsmål fra VG.

Hun bekreftet at politiets hypotese er at gjerningsmannen er blant de fire som er funnet døde.

Mann er antatt gjerningsmann

Ifølge VG skal de fire omkomne være en far, hans to døtre og et barnebarn.

Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt vil overfor avisen ikke bekrefte relasjonen, men bekrefter at to kvinner, ett barn og en godt voksen mann er blant de døde.

– Vi mener dette er antatt gjerningsmann, sier hun om mannen.

Powered by Labrador CMS