Taser X2 skal prøves ut i norsk politi, og nå er opplæringen i gang.

Opplæringen i elpistol er i gang: Instruktører omtaler smerten som «hysterisk intens»

Instruktører læres opp i Stavern. Elpistoler er på gata 1. januar.

Publisert

Fra 1. januar skal elpistoler testes ut. Nylig har det blitt gjennomført instruktørkurs for instruktører fra de fire distriktene som skal gjennomføre utprøvingen av elpistol.

I en artikkel politiet har publisert på sitt intranett Kilden, står det at instruktørene har fått muligheten til å prøve effekten av elektrosjokkvåpenet.

– Smerteopplevelsen etter et treff med to piler diagonalt på hver sin side av ryggsøylen var umiddelbar, hysterisk intens og overveldende. En slags udefinerbar smerte, beskriver en av instruktørene.

Han beskriver videre at han mistet kontroll over kroppen. 

– Og fra å være de desidert lengste fem sekundene i mitt liv så langt, var det en utrolig bisarr følelse når det var over. Ingen smerter. Ingen mén overhodet.

Politiforum har ikke lyktes å komme i kontakt med Politidirektoratets ansvarlige for prøveprosjektet, Kjetil Lussand, i ettermiddag. Kursene har foregått ved justissektorens kurs- og øvingssenter i Stavern.

Muligheten til å teste effekten av våpenet skal ikke gis politifolk ute i distriktene, når de får opplæring. Det er ansatte fra Troms, Sør-Vest, Øst og Oslo politidistrikter samt Politihøgskolen som får opplæring og sertifisering som hovedinstruktører nå.

Nå vil opplæringen i elpistolen starte ute i disse distriktene og pågå ut året, før deler av de operative styrkene vil bære Taser X2 fra nyttår.

Powered by Labrador CMS