STENGES: All undervisning avlyses for bachelorstudenter ved Politihøgskolens studiesteder i Oslo, Stavern og Bodø, opplyser Politihøgskolen torsdag. Onsdag ble det også bestemt at all etter- og videreutdanning utsettes, bortsett fra nettstudier.

Politihøgskolen stenger all undervisning

Vil hindre spredning av koronaviruset. - Risikoen og smittepotensialet når mange mennesker er samlet er så høyt at vi ikke kan fortsette undervisningen, sier stabssjef Eirik Rosø.

Publisert

I en e-post som er sendt ut til landets politimestre og sjefer for særorgan skriver Politihøgskolen at de har bestemt å stenge all undervisning for bachelorstudene, i tillegg til flere andre tiltak.

Bakgrunnen er for å hindre at koronaviruset sprer seg, og hindre smitte både blant politifolk og i befolkningen.

I e-posten skriver Politihøgskolen:

«Politihøgskolen har i dag fattet følgende beslutninger:

  • Leiropphold for B3, med oppstart mandag 16.3 (Kongsvinger og Stavern) utsettes inntil videre.
  • Opplæring i utrykningskjøring for B2 i Kongsvinger, som hadde oppstart mandag 9.3 er stoppet og utsettes inntil videre.
  • Leiropphold for B3, med oppstart mandag 24.2 (Kongsvinger og Stavern) avsluttes innen utgangen av dagen i dag.
  • Opplæring i utrykningskjøring for B2 i Stavern, som hadde oppstart mandag 2.3 avsluttes innen utgangen av dagen i dag.
  • All fysisk undervisning for bachelorstudentene, på våre campuser i Oslo, Stavern og Bodø, stoppes inntil videre.

Politihøgskolen opplyser om at instruktører som er innbeordret med oppmøte på Politihøgskolen fra og med neste uke ikke skal møte. De skriver ogsp at de fortløpende vil informere kontakter i politidistriktene og særorganene, og instruktørene om dette. 

LES OGSÅ: Koronaviruset: Politiet avlyser IP-trening og alle kurs og seminarer

Vil hindre smittespredning

Eirik Rosø, stabssjef ved Politihøgskolen, forklarer at beslutningen om å også avlyse all undervisning for bachelorstudentene, på alle studiestedene, ble tatt torsdag. Onsdag ble det bestemt at all etter- og videreutdanning ble utsatt, bortsett fra nettstudier. 

- All fysisk undervisning på alle campuser stoppes inntil videre. Leiroppholdet for tredjeårsstudentene som skulle hatt oppstart mandag neste uke utsettes også inntil videre, sier Rosø, til Politiforum. 

- Bakgrunnen for at vi gjør dette er beslutningen fra politidirektøren. Risikoen og smittepotensialet når mange mennesker er samlet er så høyt at vi ikke kan fortsette undervisningen. Leiroppholdet har også så mye fysisk nærkontakt at der vil smittefaren være enda større enn andre steder, sier Rosø. 

- Vil det bli mulig for politistudentene å ha undervisning hjemmefra? 

- Vi jobber fortløpende med å finne alternative tilbud. For eksempel om det er undervisning som kan bli streamet og tatt opp på video, sier han. 

Koronaviruset har ført til at en rekke skoler og barnehager rundt om i landet stenges, og arrangementer blir avlyst. Norske helsemyndigheter la onsdag ned forbud mot arrangementer med mer enn 500 deltakere, som innebærer at en rekke arrangementer avlyses eller utsettes i hele landet. Målet er at færrest mulig skal bli syke samtidig, slik at sykehusene skal ha mulighet til å gi god nok behandling til de som blir innlagt, og at dette ikke skal gå utover andre funksjoner på sykehusene. 

Lisa Figenschou, leder av PF Politistudentene.

LES OGSÅ: Slik forbereder politiet seg på koronaviruset

- Handler om mer enn oss selv

Lisa Figenschou, leder av PF Politistudentene, sier de stoler på at Politihøgskolen tar gode avgjørelser og finner gode løsninger. 

- Man må forholde seg til retningslinjene som blir gitt, og forstå at dette handler om mer enn oss selv. Det handler om de som er risikoutsatt og sårbare for sykdommen. Så stoler vi på at Politihøgskolen oppdaterer studentene på det som skjer, og sørger for å finne løsninger som gjør at det ikke går utover gjennomføringen av utdannelsen til studentene, sier Figenschou. 

LES OGSÅ: 150 ansatte i politiet i karantene

Powered by Labrador CMS