Bildet er tatt under avslutningsseremonien for tredjeårsstudenter ved Politihøgskolen i 2018.

Koronaviruset

Alle studenter og ansatte ved Politihøgskolen bedt om å gå i karantene

- Såpass mange har vært i kontakt med personer med mistanke om smitte, så vi besluttet å henstille alle ansatte og studenter til hjemmekarantene. Dette gjelder med tilbakevirkende kraft til 12. mars, sier Eirik Rosø, stabssjef ved PHS.

Publisert

Eirik Rosø, stabssjef ved Politihøgskolen, forteller at de nå har bedt alle instruktører og alle studenter ved Politihøgskolens studiesteder om å ta hjemmekarantene, på grunn av mistanke om smitte av coronavirus ved skolen. 

Bakgrunnen er at seks instruktører ved leiroppholdet for tredjeårsstudenter i Stavern, og syv instruktører ved Politihøgskolen i Kongsvinger meldte om at de hadde symptomer på koronaviruset. 

- På formiddagen i går fikk vi beskjed fra seks instruktører som var innbeordret på leiroppholdet i Stavern om at de rapporterte seg syke. Vi var i kontakt med alle seks, og alle har symptomer som er forenlig med korona. Da ringte vi opp alle andre instruktører som var på kursene og ila dem karantene. Deretter tok vi kontakt med alle studentene som hadde vært til stede, ca. 90 stykker, og påla også disse hjemmekarantene, sier Rosø. 

Men siden Politihøgskolen også hadde utrykningskjøring av andreårsstudenter i Stavern i forrige uke, var det tett kontakt med dem som var på leiroppholdet og utrykningskjøringen. 

- Derfor er også instruktørene for utrykningskjøringen bedt om å gå i karantene, og det samme med alle studentene, sier Rosø. 

Men det viste seg at dette ikke var begrenset til Stavern. 

Karantene for alle

- Vi fikk henvendelser om det samme i Kongsvinger. Der er syv innbeordrede instruktører meldt syke. Vi har tatt kontakt med alle som har vært innbeordret instruktører der, og ila både instruktørene og alle studentene karantene. I tillegg har studenter og instruktører også hatt kjøreopplæring for andreårsstudenter i Kongsvinger, så derfor ble også studenter og instruktører fra kjøreopplæringen ilagt karantene, sier Rosø. 

- Nå er vi i en situasjon hvor vi har såpass mange instruktører hvor mistanken om smitte av koronavirus er ganske åpenbar, og såpass mange som har vært i kontakt med personer med mistanke om smitte, så vi besluttet å henstille alle ansatte og alle studenter til hjemmekarantene. Dette gjelder med tilbakevirkende kraft til 12. mars, sier Rosø. 

Han legger til at de i henhold til regelverket som er utarbeidet av myndighetene i utgangspunktet bare kan pålegge alle studenter og instruktører som har vært på kursene og leiroppholdene karantene. Men Rosø sier at de kommer med en sterk oppfordring om at alle de resterende studentene og ansatte ved Politihøgskolen holder seg i hjemmekarantene i 14 dager, fra 12. mars. 

Andreårsstudenter

- Gjelder dette også B2-studentene som har vært i praksis? 

- Ja, dette gjelder alle, sier Rosø. 

- I det store bildet er dette både en nasjonal og en global krise. Alt vi gjør nå er med på å hindre smitte. Da er det viktigere at helsemyndighetene får jobbe med det de skal gjøre og at politiets operative evne ikke blir forringet. Og når vi er ferdig med karantene hos oss er vi også en ressurs for norsk politi, for det er ingenting som tyder på at dette er over med det første, sier han. 

Flere deler av politiet opplever nå at de har ansatte som er satt i karantene. Politidirektoratet har i et skriv publisert på politiets intranett påpekt at karantenereglene gjelder hele døgnet, ikke bare tidspunktet man er på arbeidsplassen. Det omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser og ikke ta offentlig transport, ikke gå i butikken og unngå andre steder der man lett kommer nær andre. 

LES OGSÅ: Vurderer å sette inn arbeidsledige politifolk

Powered by Labrador CMS