Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) i en av politiets dronebiler.

Markerte 100 dronepiloter i politiet

Nå har alle politidistriktene dronekapasitet.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding.

– Dette er en historisk dag for norsk politi. For første gang har politiet dronekapasitet i alle politidistrikt. Det er viktig for Senterpartiet og Arbeiderpartiet i regjering at denne beredskapen kommer hele landet til gode, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Torsdag 1. desember ble det siste kullet fra politiets dronestudie uteksaminert, sier departementet i pressemeldingen.

Startet i 2018

Politioverbetjent Jørgen Lunde Ronge tok over som leder for politiets droneprosjekt i 2018. De første dronepilotene i politiet ble uteksaminert året etter.

– 2022 har vi brukt til å skalere opp operasjonen. Først gjennomførte vi utvelgelse av dronepiloter i alle 12 politidistriktene. Så har alle disse politifolkene gjennomført et studie på 280 timer på Politihøgskolen. Vi gir dem en ganske omfattende kompetanse, som vi mener er nødvendig både for å fly sikkert, og for å bruke dette som et verktøy som gir god effekt, sier Rogne til Dronemagasinet.

Egne dronebiler

I løpet av neste år vil politidistriktene også få spesialiserte dronepatruljebiler, som skal kunne gjøre dronetjenesten mer tilgjengelig.

– For politidistriktene som ligger lengst unna politihelikopterbasen kan droner være en ekstra nyttig luftkapasitet med kortere responstid enn politihelikopterbistand oppdrag som ras, flom eller søk- og redning, sier Mehl i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS