Iversens hunder

Publisert Sist oppdatert

De 7 hundene

Slik beskriver Kai Iversen selv de sju tjenestehundene han har hatt.

Buck.jpg
Buck.jpg


Buck (1983-1989)

Min første tjenestehund var en rottweiler. Buck ble bitt av en annen hund da han var valp, en gang jeg besøkte en kollega, så han ble litt usikker på andre hunder. Men det var trøkk i Buck. Han var en skarp hund.

Charlie.jpg
Charlie.jpg


Charlie (1986-1995)

Mentalt var Charlie den mest komplette hunden jeg har hatt. Han hadde et veldig høyt mot, men jeg trælet litt med å få ham til å bli sint. Det tok en del trening. Charlie hadde en kolossal omreagering. Han kunne bite en kjeltring det ene øyeblikket og kose med barnehagebarn det neste.

Zanto.jpg
Zanto.jpg


Zanto (1989-1996)

Også en rottweiler, min tredje og siste. Zanto var en allrounder, god på det meste. Han veide 56 kilo, så det var en robust hund. Han var ingen smågutt. Og han hadde utseendet med seg, så vi brukte ham en del på utstilling og til avl.

Schark.jpg
Schark.jpg


Schark (1991-1997)

Min første schæfer var den største dritthunden jeg har hatt. Han var en leder, en alfahund, og tok ikke imot korrekser. Da ble han forbannet. Han var typen som helst skulle kjøre bil på jobb, men en løpsmaskin når han kom i gang. Da kokte det i hodet på ham. Det var mye stress og lyd med Schark.

Quatro.JPG
Quatro.JPG


Quatro (1996-2008)

Dette var en hund jeg tok over fra en kollega. Quatro var veldig selvstendig, han bare løp avgårde. Han var en viljesterk hund, tett og robust, som en bodybuilder. Som alle hundene mine, bortsett fra Zanto, var han godkjent lavinehund. Quatro var god både som politihund og lavinehund.

Rasko.JPG
Rasko.JPG


Rasko (2004-2013)

Han er kanskje den hunden det har vært lettest å samarbeide med. Jeg tok over Rasko da han var litt over to år. Han var litt kvass mot andre hunder, men en god hund. Rasko var patruljehund, lavinehund og redningshund før han ble godkjent som Norges første kriminalsøkshund i 2008.

Trixxie.JPG
Trixxie.JPG


Trixxi (2009- )

Jeg hadde aldri hatt tispe som tjenestehund før jeg fikk Trixxi. Hun har et voldsomt overbitt og en lang snute, og god luktesans. Trixxi er nøye, og lar seg ikke affisere av omgivelsene rundt seg. Hun er så godt trent som kriminalsøkshund at hun markerer passivt på sæd, blod og lik.

Kriminalsøks- hunder

  • Hunder som er spesialtrent på blod, sæd og liklukt.
  • Startet opp som et prosjekt på Politihøgskolen i 2008.
  • Godkjenning krever gjennomført seks ukers utdanning ved PHS, og en egnet hund med stor søkslyst og utholdenhet under søk. Hunden må være samarbeidsvillig og godt koordinert med sin fører.
  • I dag finnes det seks kriminalsøkshunder i Norge. To på Kripos, en i Oslo, en i Trondheim og to i Bergen.
  • Kripos har siden 2012 hatt 30-40 årlige oppdrag som er spesifikt knyttet til bruk av kriminalsøkshund.

Kilde: Kripos