TILDELT MIDLER: Dette er de fire forskerne som over tre år skal forske på digitalisert kunnskapsproduksjon i politiet.

Får 10 millioner til forskningsprosjekt

Forskere ved Politihøgskolen nådde helt opp i kampen om midler fra Forskningsrådet – og skal nå forske på digitalisert kunnskapsproduksjon i politiet.

Publisert

Forskningsprosjektet «A matter of facts: Flows of knowledge through digitalized police practices» nådde helt opp i den harde konkurransen om midler fra Forskningsrådets store, årlige utlysning til forskningsfinansiering.

Det er PHS-forskerne Brita Bjørkelo, Jenny Maria Lundgaard, Johanne Yttri Dahl og Guro Flinterud som i en treårig studie skal se nærmere på hvordan bruk av digitale verktøy og plattformer påvirker hva som får status som fakta og kunnskap i det norske politiet, skriver Politihøgskolen (PHS) i en pressemelding. 

Hvordan påvirker digitalisering hva som regnes som fakta, og hva som vurderes som irrelevant? Det er ett av spørsmålene forskerne vil stille.

Prosjektleder Bjørkelo sier følgende om prosjektet:

– Digitalisering er en uttalt del av politiets strategi i dag, samtidig snakkes det om at politiet skal arbeide kunnskapsbasert. I dette prosjektet vil vi gå inn og se på hvordan digitale verktøy er integrert i politiets arbeidsoppgaver og kommunikasjon i dag.

Forskningsrådet mottok rundt 3000 søknader om midler. Bare ti prosent av søkerne kunne juble for ekstra midler til sine forskningsprosjekter.

 – Dette er en stor anerkjennelse til forskerne i prosjektet – og til hele PHS. Det er en veldig spennende og viktig tematikk og jeg gleder meg til å følge dette videre. En flott julegave til de involverte og til hele institusjonen, sier Nina Skarpenes, rektor ved Politihøgskolen.

Powered by Labrador CMS