4000 i kraftfull politidemonstrasjon

Trykket mot regjeringen øker.

Publisert Sist oppdatert

4000 politiansatte fra hele landet samlet seg i dag i hovedstadens gater for å markere en sterk misnøye mot regjeringens håndtering av politikrisen.

Flere kuldegrader i lufta illustrerte isfronten som regjeringen legger opp til. Men inne i det over kilometer lange demonstrasjonstoget var det varmt. Skulder ved skulder stod politiansatte fra Trondheim, Tromsø, Bergen, Oslo, Stavanger og resten av landet samlet.

Stolt

– Jeg er stolt. Det var litt av en markering, men det stopper ikke her. Vi håper at det er råd å avslutte dette, hvis ikke fortsetter kampen, sier Arne Johannessen, leder av Politiets Fellesforbund. Han legger ikke skjul på at han har flere verktøy i verktøykisten hvis dette ikke var tilstrekkelig for å få en dialog og løsning med regjeringen.

Markeringen startet klokken 12.00 på Youngstorget med politibandet Blues in a Cop som blant annet spilte "Strong Arm of the Law", deretter marsj opp til Stortinget hvor det ble holdt kraftfulle politiske appeller av Arne Johannessen, tidligere fagforeningsleder Rolf Utgård og Unio-leder Anders Folkestad.

Arne Johannessen overleverte etter appellen et brev med krav om at regjeringen nå må komme på banen og løse politikrisen til statssekretærene Astri Aas–Hansen i Justisdepartementet og Wenche Lyngholm i Fornyings– og administrasjonsdepartementet. De tok i mot brevet på vegne av en fraværende statsminister Jens Stoltenberg og enda mer fraværende justisminister vikar Trond Giske.

– Samtlige lokallag, alle politidistriktene, alle medlemsgrupper, både sivile, ledere og politibetjenter fra alle fylker har stått sammen i denne manifestasjonen. Et slikt fagforeningsfelleskap er jeg både mektig imponert og stolt over! Dette er litt av et signal til regjeringen som de nå må ta på alvor, sier forbundslederen.

– Det har vært en enorm medieinteresse. Jeg opplever at for våre medlemmer så er det godt å samles for å gi uttrykk for den enorme frustrasjonen de nå føler. Mitt håp er at regjeringen nå forstår alvoret og går i dialog. Det er målet vårt, sier Arne Johannessen.

Han ønsker å rette en stor takk til alle som støttet opp under demonstrasjonen i dag.

– Jeg vil takke alle tillitsvalgte over hele landet som viser i praksis hva fagforeningssamhold er. De bruker ferie og fridager for å stille opp. Det er jeg som fagforeningsleder kjempestolt av! Jeg vil også takk de som bidro med musikk både før og under demonstrasjonen.

Powered by Labrador CMS