Bør få faste stillinger - også etter at dette er over

«Vi trenger et oppegående politkorps til enhver tid. Det kommer flere kriser og staten må slutte å leke med folk», skriver Frode Hermann Bøe.

Publisert

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland vil ansette politifolk for bistand under korona-krisen. Jeg er spydig og mener dette :

I årevis har man utdannet politifaglig personell, og etter dyre utdannelser både for staten og den enkelte student er flere hundre uten arbeid eller i kanskje bare en 20 prosent stilling.

Vi ser tydeligheten av at nærpolitireformen nå er en katatrofe for hele landet. Den funker kun når man ikke har et eneste oppdrag og er gjennomtvunget kun for å spare penger.

Nå skriker eliten på dugnad. Hadde jeg vært student hadde jeg vært tydelig på at: «Ja jeg skal gjøre en god jobb mot korona på betingelse av fast stilling». Politifolk arbeider 24-7 med kunnskap om at det kan være med livet som innsats. Da skal man ikke behandles som en løsarbeider. Politiets viktigste oppgave er å forebygge. Da burde man kanskje vurdere å femdoble politikorpset. For Norge er begynt å ligne på en fristat. 

Organiser dere og stå på krava. Vi trenger et oppegående politkorps til enhver tid. Det kommer flere kriser og staten må slutte å leke med folk. Noen av leserne vil si at man ikke har moral hvis man stiller krav. Hvis alle sier dette og får det gjennom vil politikorpset og hele landet være styrket i mange tiår. Og det er noe alle er tjent med. 

Over hele landet er det svært mange politipensjonister som sikkert ikke kan dagens nye koder på data og så videre. Men som med 40 års erfaring på krisehåndtering, i inn og utland, kan gis enkle oppdrag med begrenset politimyndighet. Ja for eksempel bare å kjøre i sivile private biler og være politiets øre og øyne.

Så kan den yngre uniformerte staben ta seg av alle de tøffe oppdragene som, dessverre, vil måtte komme. Mange kriminelle vil utnytte koronakrisen og selvsagt gjøre mange vinningsforbrytelser over hele landet. 

LES OGSÅ: Kjære medmenneske, - det er nå det gjelder

Powered by Labrador CMS