Planlegging av polititjenesten ute er ikke lett. Det er få å ta av og betjentene er overtidsslitne, skriver artikkelforfatteren.
Planlegging av polititjenesten ute er ikke lett. Det er få å ta av og betjentene er overtidsslitne, skriver artikkelforfatteren.

Trygghet satt på prøve?

I helgen som var, ble flere mennesker utsatt for grov og uprovosert vold. Slikt berører meg dypt inn i mitt politihjerte.

Publisert

Slikt skal ikke skje! Vi må ikke akseptere vold og ta vare på hverandre der vi ferdes. Oslo ER en trygg by! Jeg elsker byen min!

Våre gode borgere skal ikke bli slått ned, banket og ranet. Ingen skal føle utrygghet i det offentlige rom. Det er samfunnsoppdraget til politiet. Til alle døgnets tider er vi der. For dere. Vi rykker inn når andre løper ut. Vår profesjonalitet står vi for.

Det er ikke normalt at en parkert bil skal brenne av seg selv. Likevel må etatene innse at den farlige handlingen blir gjennomført med uhygge og store kostnader.

Volden brer seg og patruljene haster videre for å demme opp uroen i de utsatte drabantbyene. Våre politibetjenter gjør en fantastisk jobb der ute, men er for FÅ. Vi jobber for å hindre at våpen oppbevares av kriminelle og har nulltoleranse for vold.

Det er IKKE akseptert å bli omringet av en stor gruppe som synes det er greit å ha en skremmende adferd og mangel på respekt. Dette gjør vår hverdag tøffere enn vi trenger. 

LES OGSÅ: Benedicte Bjørnland om Bogerud-saken: - Vi må ikke tape gata

Bråkmakere ser politiet i mindretall

De raske sosiale mediene kan mobilisere på uhyre kort tid. Da møter det opp mange som synes det er greit å ha en anstrengt holdning, og gjør det meget vanskelig for politiet.

Bråkmakere vil kunne se at politiet er i mindretall og blir trigget av at det ikke ender med sanksjoner/reaksjoner. Slik jeg ser situasjonen er jeg bekymret for at vi ikke kan leve opp til våre høye idealer og standarder med en så lav bemanning.

Politiet ønsker selvsagt å ha en god dialog med alle samfunnslag, og se til at tryggheten ivaretas på alle arenaer. Tenk hvor godt det hadde vært å se politiet i trafikken, på siste T-bane, i sentrum, i parker, på Karl Johan og i bydelene. Nærmest over alt... Vi er ikke akkurat der nå...

Det gjør meg vondt å vite at mange hundre unge politistudenter ikke er i jobb. De kunne forsterket politietaten i hele Norge. Hva venter vi på? Studentene har en utrolig motivasjon til å være med på forebygging og bekjempelsen av kriminalitet. De kan raskt settes inn i politiets tjeneste. De må vi aldri miste til andre yrkesvalg. Det kan skje... Unge studenter er vår fremtid! 

LES OGSÅ: Oslopolitiet med tøffere linje mot knivhendelser: - Det kunne ikke fortsette

Trygghet til medborgere

Planlegging av polititjenesten ute er ikke lett. Det er få å ta av og betjentene er overtidsslitne. De som jobber full turnus kjenner nok at tjenesten i helgene tar på. Utrykningene er mange og tærer på mannskapet. De utslitte bilene bærer preg av voldsom slitasje 24/7.

Jeg er heldig som jobber for en trygg hovedstad. Her er noen viktige punkter for arbeidet vårt:

  • Politiet skal aldri tape eller gi etter for de onde kreftene
  • Vi må være mange nok
  • Vi skal levere trygghet til alle våre medborgere
  • Forebygging og dialog er avgjørende for å opprettholde vår tillit
  • Sikkerhet med et smil gjør hverdagen god for de aller fleste
  • Samfunnet bør møte politiets behov for en historisk oppbemanning
  • PHS må utdanne mange flere som trenger en garanti for jobb og framtid i vår etat

Dette var et lite hjertesukk og noen tanker fra en som har jobbet operativt i 30 år. 

LES OGSÅ: Slik skal Oslo-politiet bygge tillit med minoritetsungdom

Powered by Labrador CMS