Beredskapsdirektør Kaare Songstad under pressekonferanse 13. nvember.
Beredskapsdirektør Kaare Songstad under pressekonferanse 13. nvember.

«Vi har en avdeling med sterk politifaglig kompetanse»

Beredskapsdirektør Kaare Songstad skriver at han kan berolige leserne og Politiforums redaktør.

Publisert Sist oppdatert

I en kommentar på Politiforums nettside spør redaktøren om Politidirektoratets beredskapsavdeling mangler politifaglig kompetanse.

Som leder for avdelingen kan jeg berolige både redaktøren og hans lesere med at vi har en avdeling med sterk politifaglig kompetanse. Avdelingens politifaglige ansatte har lang bakgrunn fra Beredskapstroppen, livvakttjeneste, UEH-tjeneste, helikoptertjenesten, operasjonssentral og mange år med ordinær operativ tjeneste.

Avdelingen har også jurister og analytikere, men flertallet er politiutdannede. Både beredskapsavdelingen og andre avdelinger i POD bruker innbeordrede for å sikre at vi har fersk og relevant erfaring på aktuelle fagområder. I aktuelle spørsmål, som bevæpning, henter vi også faglige innspill fra resten av etaten.

Jeg har forståelse for at redaktøren har klare meninger om bevæpningen av politiet. Men han må ikke blande begrunnelsen for midlertidig bevæpning med den ordinære bevæpningsdebatten. Dersom politiets hverdag er blitt slik at det er behov for permanent bevæpning, så er det noe som må behandles av Stortinget.