BEVÆPNING: Har vi borgere den tryggheten som trengs, spør Joanna Hvalen ved Universitetet i Oslo.
BEVÆPNING: Har vi borgere den tryggheten som trengs, spør Joanna Hvalen ved Universitetet i Oslo.

Politiet skal ha det som trengs for å sikre oss i uhyggelige tider - der tenåringer og deres mødre blir drept på konsert

Har vi borgere den tryggheten som trengs? spør Joanna Hvalen ved Universitetet i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Det står i aviser fra tid til annen at politiet skyter seg selv i foten på lensmannskontorer omkring i landet. At de ikke klarer å håndtere våpen.

For ikke lenge siden mente Knut Smedsrud i Politidirektoratet, forhenværende forsvarer til Hell's Angels i en mafiasak, at politiet ikke må bevæpnes. Det sto i avisen at han er imot generell bevæpning i politiet.

Vel, senest 6. juni ble en terrorist skutt av politiet foran Notre Dame-katedralen i Paris. I London tok det kun 8 minutter fra bildrap og knivstikking av forbipasserende voksne og barn som hygget seg, til mordere ble tatt.

Om han Knut var der, uten pistol, og først måtte sende søknad om bruk av våpen, hvor hadde han vært nå? På likhuset!

Jeg vil ikke dit. Jeg vil at politiet skla ha det som trenges for å sikre oss trygghet i uhyggelige tider, der tenåringer og deres mødre blir drept på konsert.

Verden forandret seg, uskyldens tid er forbi. Ja til bevæpning av politiet! For hvis man ikke har tenner, så blir man spist av rovdyr som lurer omkring. Og de er uhyggelig nært.